Залепете линолеум - ето как го правите сами

Линолеумът е подово покритие с много добри свойства, много повече от PVC. Само полагането може да бъде малко сложно в някои случаи и да изисква някои ръчни умения. Можете да прочетете за най-добрия начин да направите това тук.

Линолеумът трябва да се полага много спретнато

За разлика от PVC, линолеумът не трябва да се полага свободно, дори в малки помещения. Пълноповърхностното залепване е стандартният тип инсталация за линолеум. Това също има смисъл, тъй като линолеумът, като естествен материал, който е много чувствителен към влага, трябва да бъде инсталиран напълно "плътно ". Тук не е достатъчно заваряване на шевовете.

  • Прочетете също - Изхвърлете линолема: какво трябва да разгледате
  • Също така прочетете - линолеум: какви разходи за покупка и неудобство?
  • Също така прочетете - линолеум и жив климат

Увеличете влажния - дори ако е малко - може ли линолеумът да прибере, и тъй като мокрите не могат да избягат през материала, дори и целият етаж покритие може да гнило. Тук е наистина чиста работа - може би тогава в края на експерта.

Стъпка по стъпка: линолеум лепене

  • линолеум
  • Лепило
  • Шпатула за адхезивния ред
  • Кутия
  • Мярка за лента, ъгъл на разкъсване
  • Ръчно заварчик
  • Желязник

1. Проверете субстрат и подгответе

Линолеумът е еластичен под, който е много тясно свързан с субстрата. Поради тази причина трябва да проверите дали всъщност имате пълен плосък, без пукнатина и солиден подземен.

Когато полагате плочки, трябва предварително да работите с пълнител за потока, за да създадете чиста повърхност. Може също да се наложи да поставите изолационен слой под подовата настилка, за да поддържате пода сух от надигане на влага.

Преди полагане, съхранявайте подовото покритие поне 24 часа в помещението, в което трябва да бъде положено.

2. Изрязани писти

Линолеумът обикновено се полага по дължина. Нарежете дължините съответно, вземете предвид и ъглите и нишите при рязане.

3. Лепене

В зависимост от това, което лепило използвате, трябва да спазвате различни процедури и времена на избухване. След това вкарайте мрежата в лепилото и я изтъркайте без мехурчета.

4-ти. Заваряване и валцуване на шевове

Накрая шевовете трябва да бъдат заварени влагоустойчиви с ръчен заварчик. По правило завършеният под трябва след това да се валцува отново с желязна ролка.

Съвети и трикове Вземете под внимание често дългите времена на изсъхване: с някои лепила може да отнеме до шест седмици, докато монтираният под от линолеум наистина изсъхне напълно и по този начин е напълно издръжлив.