линолеум и подово отопление - толерират това?

Подовите настилки на линолеума вече са рядкост днес - отново и отново се използва за нейната висока издръжливост. Несигурността често съществува, независимо дали линолеумът е подходящ под покритие със съществуващо подово отопление. Дали линолеумът и подозреното отопление вървят заедно, разберете тук.

Линолеум - натоварване и постоянно

Линолеумът е подова настилка, която рядко се използва днес - много погрешна, но от една страна е чист натурален продукт, но от друга страна, се постига дълготрайността на линолеума на едва друга подсловна покривка и това е самото натоварено Региони.

  • Също така прочетете - линолеум: какви разходи за покупка и неудобство?
  • Също прочетете - понякога спестяванията чрез остатъчни елементи на линолеум
  • Също така прочетете - линолеум и жив климат

Срок на годност 40 години или дори повече не е необичаен за висококачествен линолеум - в допълнение, той е изключително здрав и устойчив като настилка. В допълнение, линолеумът също е "footwarm" и обезпокоителен и по този начин много приятна алтернатива за жизнени пространства.

Във връзка с подовото отопление, линолеумът също е подходящ, тъй като термичните товари обикновено са много добри. Ако е необходимо в електрическо подово отопление - но днес има само рядкост поради високите разходи за електроенергия - може да се наложи да проверите дали продуктът, който изберете, е всъщност подходящ.

Електрическото подово отопление понякога понякога достига много високи температури и това може да бъде проблем за много подови настилки. При линолеум обаче този проблем не трябва да се случва в повечето случаи.

Въздухоносването на топла вода са безпроблемно все пак, тъй като най-високите температури, постигнати тук, са едва над 27 ° C. Тук е важно, но топлопроводимостта за ефективност на подовото отопление: най-доброто е все още керемиди, всички меки подови настилки съдържат корк - както и линолеумът - не са толкова оптимални, но по принцип разбира се, разбира се.

Важно е обаче да се обърне внимание на чистото свързване с субстрата. В линолеум, поради необходимия опит, разчитането на най-добрия начин да поеме лицето.

TriTTMARM подове спрямо подовото отопление

Подложното отопление е лукс, което, разбира се, има и цената си. Ако искате да спестите пари, и въпреки това не искате да правите без топли крака през зимата, можете също да вземете субективно затопляне на подови настилки като корк или линолеум.

Това не е толкова добро, колкото и подовото отопление, но поне почти. И във всеки случай много по-евтино.

Съвети и трикове Linoleum предлага разнообразни възможности за проектиране поради огромното разнообразие от цветове и дизайни. Отново, това може да е допълнителен аргумент за покритие на линолеум.