Покривни покриви на лоджия - на какво трябва да обърнете внимание

Балкон, тераса, лоджия: навсякъде можете да се насладите на чист въздух. В дъждовните дни обаче това е всичко друго, но не и приятно и дори през летните дни слънцето често е твърде горещо, за да се изложите директно на него. Тук може да ви помогне покрив, но има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Предимства на покрива

От една страна, сенникът предлага защита срещу вятър и дъжд, но от друга страна може да бъде и добър начин за значително намаляване на количеството слънчева светлина чрез закрити ролетни щори в горещите летни дни и за създаване на приятен климат на лоджията.

  • Прочетете също - Лоджия: структурата
  • Прочетете също - Лоджия: коя подова конструкция има смисъл?
  • Прочетете също - изградете лоджия - възможно ли е това?

Що се отнася обаче до покривите, внимателното планиране е задължително и натоварванията от вятъра също трябва да бъдат взети под внимание.

Класическа лоджия

"Класическата " лоджия вече е "вградена в сградата ", така че във всеки случай тя вече има етажа по-горе като естествен покрив. В този случай проблемът с допълнителните покриви обикновено не възниква.

При определени обстоятелства все още можете да затворите отворената част на фасадата с плъзгащи се прозорци или плъзгащи се елементи, за да имате напълно защитена зона.

Стъклени елементи за предната част и покрива

Някои производители имат стъклени елементи, които представляват едновременно лице и покрив. Ако е необходимо, всички стъклени елементи могат да бъдат отворени и можете да седнете навън.

Ако вали или капе, можете да затворите стъклените елементи и на практика да имате зимна градина. Решението обикновено се адаптира точно към съществуващата тераса или балкон. Такива елементи обикновено се състоят от (частично твърдо покритие) пластмасово стъкло, така че те са нечупливи, стабилни и напълно полупрозрачни.

Класически сенници

Класическите навеси обикновено се състоят от метална рамка, която е покрита с пластмасови панели. Могат да се използват или истинско стъкло, или двойни стенни листове от акрилно стъкло. Тук също трябва да се планира много внимателно конструкцията, трябва да се вземат предвид и статичните условия.

Изискване за одобрение

Всеки покрив представлява строителен проект, който трябва абсолютно да отговаря на определени законови изисквания. В много държавни строителни норми покривът не изисква одобрение, ако се спазват определени размери, но определено трябва да получите съответната информация тук.

Съвети и трикове Някои общински изисквания могат също да ограничат строителния проект при определени обстоятелства - така че е най-добре да разберете от местния строителен орган кои разпоредби трябва да спазвате, преди да започнете да изграждате покрива.