Въздух в системата: издухвайте бойлера

Ако вашият проточен бойлер е по-стар, поддръжката му отнема малко повече време, отколкото съвременното устройство. Ако изведнъж излезе само хладка вода, това може да помогне за обезвъздушаване на устройството. Можете да разберете как да продължите стъпка по стъпка в нашето ръководство.

Кога трябва да се обезвъздуши бойлер.

Съвременните устройства вече не трябва да се вентилират ръчно. Обикновено те имат автоматично откриване на въздушни мехурчета, обезвъздушаването става напълно автоматично. При по-старите модели обаче кървенето може да бъде успешно с различни проблеми.

  • Бойлерът произвежда само хладка или. студена вода
  • Бойлерът издава пулсиращ шум
  • Бойлерът си тананика

Обезкръвяване на бойлера: Така се прави

Обезвъздушаването на бойлер по същество е много просто: Включете топлата вода напълно до най-близкия кран. Просто оставете водата да тече 1 до 2 минути. По време на този процес всички въздушни мехурчета трябва да бъдат отстранени от устройството.

Има устройства, които автоматично изключват генерирането на топла вода веднага щом в системата се регистрират въздушни мехурчета. Понякога е така при по-модерните проточни бойлери, които все още не се отдушват автоматично. И тук помага просто да оставите горещата вода да тече с пълно налягане в продължение на няколко минути.

След няколко минути горещата вода трябва да се произведе отново без никакви проблеми и в двата случая. Неприятните шумове като пулсиране или тананикане също трябва да изчезнат.

Проверете други източници на грешки

Ако кървенето на устройството не носи желания успех и все пак ще получите само хладка или студена вода, могат да бъдат проверени следните източници на грешки:

  • Проверете архивирането: Ако знаете малко с електрониката, можете лесно да проверите дали може да има повреда в резервно копие. Вземете предварително устройството от силата или изключете предпазителите за подходящото място преди. Ако архив е дефектен, заменете го.
  • Проверете файла: Ако вашият мигновен бойлер е закрепен с FI превключвател, може да е, че той е изключен устройството. Ако натиснете FI, устройството трябва да възобнови работата, резервира се директно, трябва да се консултирате с специалист.
  • Проверете превключвателя за пренощ: много мигновени бойлери са чувствителни към налягането на водата. Следователно някои устройства са оборудвани с превключвател за свръхналягане. Този превключвател може да бъде натиснат отново само със заострен предмет. Ако налягането на водата отново е нормално, натискането на превключвателя за свръхналягане трябва да гарантира, че вашето устройство отново произвежда топла вода.