Поставете мебели върху ламинат и го преместете

Ламинатът, който се компресира под голям натиск по време на производството, обикновено пренася мебели до тежки дървени шкафове, маси и скринове без проблеми. Предпоставка за поставяне на обзавеждането върху ламинат е безупречната инсталация. Препоръчват се филцови подложки за защита на повърхността.

Изисквания за висока устойчивост

Панелите за ламиниран паркет са произведени с устойчивост на натиск, която също поддържа тежки мебели, без да оставя следи. Дори изключително тежки мебели като аквариум и тежки маси от истинско дърво могат да бъдат поставени без никакви проблеми.Кухините под ламинат са единственият истински "враг " на тежките мебели.

  • Прочетете още - Изграждане или покриване на мебели от ламинат
  • Прочетете още - Преместване на офис стол върху ламинат без повреди
  • Прочетете също - светлият ламинат и тъмните мебели вървят добре

Решаващият аспект на издръжливостта и стабилността е равномерната опора на подовия под или върху носеща конструкция на летви. Преди да настроите мебелите, целият ламиниран под трябва да бъде внимателно изследван за пружини и провисване.

Друга предпоставка е качеството и здравината както на ламината, така и на звукоизолацията от удар. Панелите трябва да бъдат облицовани равномерно и изолационният материал не трябва да е твърде еластичен, ако е с дебелина повече от два милиметра. Коркът е за предпочитане пред пластмаси като стиропор.

Ако има опасения относно носещата способност на повърхността, като например решетъчна конструкция или замазка, разпределението на натоварването може да бъде постигнато чрез поставяне на защитна плоча (дърво, метал) преди мебелите да бъдат настроени.

Предпазвайте повърхността от надраскване и предотвратявайте подхлъзване

Възможно е краката на мебелите да са твърде гладки и да нямат достатъчно задържане на ламинирания под. Типичен пример е леглото, плъзгащо се върху ламината. Следните прости помощни средства са подходящи за предотвратяване на подхлъзване и за отделяне на мебелните крачета от повърхността:

  • Самозалепващи крака от филц
  • Почувствани крака, снабдени с пирон
  • Изрежете корков диск
  • Нарежете по размер гумена подложка
  • Нарежете подложка против хлъзгане (за килим)
  • Подложки с форма на чиния или купа

Голямо предимство на правилно поставения ламинат е неговата непосредствена устойчивост. Не е проблем да оформите част от стаята, да поставите мебелите в нея и да преместите останалото пространство.

Съвети и трикове Ако искате да преместите мебели по ламинирания под, който няма никаква защита, поставете мебелите върху дебела кърпа или малък килим. Преместете мебелите, като плъзнете тази подложка на желаното място.