Аларма за халба! Премахнете неприятната миризма от полиестер

Понякога всяко пране вече не помага: лоша миризма се е настанила в дреха от полиестер и просто не иска да си отиде. За щастие има инструменти, различни от пералнята, които могат да помогнат при този проблем. Нека да разгледаме какво причинява вонята и как наистина да се справим с нея. Може би прането ви скоро отново ще мирише приятно.

Причината е в миризливите бактерии

По-специално полиестерът, който може да се пере само при максимална температура от 30 или 40 градуса, обича да натрупва бактерии. След известно време те причиняват типичната лоша миризма, от която сега искате да се отървете.

  • Прочетете също - Как да премахнете петна от полиестер
  • Прочетете също - Ефективно премахване на бръчки от полиестер
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от вода от полиестер - Как работи!

Дрехите, които се перат редовно при 60 или дори 90 градуса, естествено са далеч по-малко изложени на риск. Бактериите почти не оцеляват, особено в горещо пране, свежият аромат свидетелства за това.

Но ако бактериите в прането не отстъпят, как да се справите с тях?? Съвсем просто: с ефективни домашни средства. Ние изброяваме няколко от тях по-долу.

Тези домашни средства ще помогнат за премахване на полиестерната миризма

Оцетът като чудодейно лекарство

Оцетът помага срещу много неща, включително вонящ полиестер. Киселината течност убива бактериите и свързва миризмите, но самата тя има интензивен аромат. Поставете плата си в купа с топла оцетна вода и киснете за един час.

След това пералнята изчаква да премахне миризмата на оцет. Защото със сигурност не искате да миришете на лошо подправена салата следващия път, когато излезете навън.

Лимонената киселина помага

Лимонената киселина също е част от стандартния репертоар на всички истински ценители, които вече са се занимавали с темата за домашните лекарства. Киселината също убива микробите и осигурява свеж аромат. Дори заваръчните ръбове трябва да отстъпят.

Просто смесете прахообразна лимонена киселина с топла вода и оставете дрехите да киснат един час. След това обратно в машината.

Сода за пране като убиец на воня

Добавете около супена лъжица сода за измиване към пет литра вода, разбъркайте добре сместа и я оставете да престои половин час. След това сложете полиестерното облекло за една нощ, оставете да подейства и след това го сложете в пералнята.

Съвети и трикове Внимавайте с киселините! Оцетът и лимонената киселина не само могат да премахнат отвратителната полиестерна миризма, но и да премахнат цветовете от влакната. Ето защо трябва внимателно да дозирате тези средства и, ако имате съмнения, третирайте цветните дрехи със сода.