Възможности със сухи замазки

Сухата замазка (33,00 € в Amazon *) може да бъде предпочитаното решение в различни случаи - било то, защото в влажни сгради не трябва да получават още повече влага, или защото е важно възможно най-бързо. По отношение на цената сухите елементи за замазка обикновено са малко по-скъпи, но това често може да бъде компенсирано от възможността за самостоятелно полагане без чужда помощ и от по-бързия монтаж като цяло. На пазара има различни системи за сухи замазочни елементи, производителят Norit предлага и цялостна система от суха замазка / подово отопление, което прави иначе проблемната конструкция на сухи замазки със съществуващо подово отопление относително удобна, а също и повечето от недостатъците на работата, които суха замазка има тук поправки.

Език и жлеб, лепило и винтове

Отделните панели за суха замазка са свързани по различен начин от отделните производители - повечето от тях използват свързващи системи, базирани на принципа на езика и браздата, докато някои производители използват и реални клик системи като ламинат. Като правило отделните елементи на сухата замазка трябва да бъдат залепени заедно и почти всички от тях след това също трябва да бъдат закрепени чрез завинтване. Веднага след като лепилото се втвърди - обикновено след около 24 часа - сухият под за замазка е готов за покриване.

  • Прочетете също - суха замазка с подово отопление
  • Прочетете също - Правилно изсушете замазката с плочки
  • Прочетете също - примери за цени за суха замазка

Гипсокартон, гипсови влакна и други материали със и без ламиниране

Видът на конструкцията и използваните материали могат да се различават значително за отделните сухи елементи за замазка - едната фракция е гипсокартонът и гипсовите влакна, а другата дървесни и циментови дървени плоскости. С последните могат да се постигнат много високи якости на огъване, които се доближават до тези на течните замазки. След това приложеното ламиниране, звукът от краката и топлоизолацията допълнително разширяват продуктовата гама на отделните производители. Това означава, че специално изградената изолация е излишна под сухите облицовъчни елементи. По принцип тук се предлага подходящият материал за почти всяка специална цел. В повечето конструкции почти винаги има изравняващ пълнеж под сухите елементи на замазката. Съгласно разпоредбите на DIN, този изравнителен пълнеж трябва да се състои от материал, който след това образува твърда повърхност, а отдолу трябва да бъде прикрепена защита срещу струйка, ако подовата плоча е пропусклива.