Отстраняване и прикриване на недостатъци в ламината

При полагане ламинираният паркет е относително устойчив на много натоварвания. Съществуват обаче някои обстоятелства, които бързо могат да доведат до недостатък в ламината. Това включва удряне на твърди, остри и заострени предмети и проникване на влага в ставите. Някои странности могат да бъдат коригирани с повече или по-малко усилия.

Повредени тънки горни и декоративни слоеве

Ламинатът се състои от тънък горен слой, под който се полага тънък декоративен слой. Драскотините и дупките бързо създават петна, където може да се види подлежащият носещ слой. Обикновено е оцветен в сиво, зелено или черно, което след това се вижда на повърхността в декора.

  • Прочетете още - Масленият ламинат може да скрие много леки драскотини
  • Прочетете също - Как да придадете на тъп ламинат нов блясък
  • Прочетете още - Запълване на кухини под ламинат

Различните качества на странностите на ламиниран паркет често могат да бъдат отстранени поне визуално, в зависимост от размера и дълбочината.

  • Дребните повърхности с фина коса, които водят до скучен вид, могат да бъдат полирани чрез омазняване
  • Удължените драскотини, които достигат до декоративния слой, могат да бъдат пребоядисани с писалка за ремонт на ламинат
  • Отблъсквани, освободени и изхвърлени панели могат да бъдат пост-моделирани с ремонт
  • Ламинат не може да бъде обхванат

Разклоняване и прекъсване

Преди полагане панелите на ламинат са много чувствителни към шокиране. Следователно, когато разопаковането и носителят, трябва да се тревожи и предпазливост.

Ъглите и страничните ръбове, особено на набраздените страници и пружините, се разпадат върху стени или други панели дори с лек шок. При получаване на всеки панел, съответно, внимателно. Контрол на всеки панел преди полагането е полезен.

"Jagged" и увредените панели могат да бъдат коригирани или по друг начин да бъдат персонализирани като крайни и крайни парчета. При закупуването винаги се препоръчва материал за излишък от около десет процента.

По-голям quirk

По-големите странности като пролуки или подути панели могат да бъдат отстранени само чрез тяхната подмяна. В зависимост от вида на повредата, специален восък за ремонт може да прикрие аномалиите, поне от малко отдалечена гледка.

Съвети и трикове Дори ако купувате висококачествен и скъп ламинат, вие купувате пластмасов продукт, който трудно може да се прости с повреди и недостатъци. За разлика от истинското дърво, ръчната обработка като пилене, рендосване, шлайфане и боядисване не е възможна. Ако има недостатъци в ламината, не можете да надхвърлите повърхностните ремонти.