озарява магнитната боя и получаване на магнитни стени в индивидуален размер

Дори ако името подсказва, магнитният цвят не е магнит. Въпреки това боята съдържа компоненти под формата на железни частици, към които се придържат магнити. С тази боя можете да направите магнитни стени.

Основните свойства на магнитната боя

Магнитната боя съдържа малки частици желязо, които се нанасят върху стената заедно с боята. В противен случай цветът почти не се различава от обикновената боя за стена. Нанася се с четка или валяк по същия начин като конвенционалната емулсионна боя. С малко усилия можете да създадете магнитни стени, които лесно да побират малки магнити, приличащи на това, което знаете от магнитите на вратата на хладилника или тези на специални метални плочи.

  • Прочетете също - Боядисайте краищата на цвета и получете чисти преходи
  • Прочетете също - боядисайте цветна каменна мазилка и поддържайте нейната важна функция
  • Прочетете също - Боядисвайте наклонени стени и получете приятен резултат

Правилно нанасяне на магнитна боя върху стената

По принцип боята се обработва по същия начин като конвенционалната боя за стена. За да получите добър резултат обаче, трябва да обърнете внимание на няколко неща:

  • гладка и силно абсорбираща повърхност (ако е необходимо, предварително нанесете грунд)
  • Разбъркайте боята добре преди обработка
  • Магнитната боя не трябва да се разрежда
  • Обработва се при температура, посочена от производителя
  • нанесете няколко слоя боя (оставете отделните слоеве да изсъхнат)
  • не смесвайте цвета

Направете стени за магнити в индивидуални размери

Вместо специални плочи за задържане на магнити, можете да нарисувате всяка стена с магнитната боя и по този начин просто да прикрепите задържащите магнити към желаните места. Във връзка с лак за черна дъска можете например да създадете креативно проектирани стени, което е особено практично за детски стаи или училища. Но магнитната боя също е интересна опция за офиса и алтернатива на специални дъски за щифтове или други подобни.

Правилните магнити за цвета на магнита

Без правилните магнити магнитната дъска, направена с магнитна боя, също е безполезна. Най-добре е да вземете магнити, които са достатъчно силни, за да държат на място бележки, плакати или снимки. Магнитите трябва да са достатъчно здрави, но и те не трябва да са твърде тежки. Нанесете боята на няколко слоя (около три до пет слоя) и най-добре е да опитате магнити в различни размери или дизайн, докато намерите магнитите, които са най-подходящи за вашата цел.