Правилно отношение към махагон: ето как поставяте дървото си в центъра на вниманието

Махагоновото дърво е един от най-добрите видове дървесина. Има много фина, равномерна структура и е с красив червено-кафяв цвят. Често повърхността естествено има нежен блясък, след което се появяват златисти или жълтеникави тонове. В естественото си състояние дървото от махагон вече има много естетичен ефект, но често е необходимо да се предпази повърхността от влиянието на околната среда. Ще ви кажем как да боравите с махагона си.

Защо трябва да третирам махагоново дърво?

Махагонът е естествено доста защитен, но влагата може да проникне отвън и да разгради материала с течение на времето. Освен това многократното използване в жилищната зона води до грозни петна, които трябва да бъдат предотвратени.

  • Прочетете също - дърво Sapelli - също не е истински махагон
  • Прочетете още - Маслено дърво от махагон: нашите най-добри съвети за вас
  • Прочетете още - Живопис махагон - красив лак за стилно дърво

И има още една причина за лечение на махагон: Повърхността на този вид дърво има тенденция да потъмнява и това не е за всеки. Този ефект може да бъде предотвратен с висококачествено покритие.

С какви средства мога да лекувам махагон?

По принцип можете да лекувате махагон с всякакви средства, които изглеждат добре на други видове дървесина. Нека да разгледаме най-често използваните опции заедно:

Означава ефект
восък мек блясък
масло оптична дълбочина
петно елегантно оцветяване
боя дебела защита
глазура тънкослойна защита

С махагоново дърво е силно препоръчително да се използва масло или восък като покритие, изглежда особено естествено. Лаковете винаги изглеждат малко изкуствени, докато глазурите нямат толкова красив, лек блясък.

Разбира се, можете също да оцветите махагона си в цвят по ваш избор, но първо трябва да направите тест на скрито място. Дървото като естествен материал винаги реагира по различен начин на третирането с петна, така че е по-добре предварително да се убедите в резултата.

По-добре го защитете след ецване!

Самото петно ​​не помага за защита на дървото, а само променя цвета. Ето защо препоръчваме да се създаде защитно покритие след това, за предпочитане от масло или восък. Тогава вашият махагон не само изглежда красив, но и устоява на мръсотия и влага.

Съвети и трикове Както маслените, така и восъчните покрития трябва да се подновяват на редовни, относително кратки интервали. Интервалите зависят изцяло от това колко силно се използва съответната повърхност. Навън и с интензивна употреба, това със сигурност би имало смисъл веднъж годишно.