Мрамор се нуждае от нежна грижа

Мраморът на естествения камък е твърд камък. Въпреки това, като варовик, той е чувствителен към киселина и толерират силно алкални течности. Интензивното влизане на мрамора с улични обувки може да пусне повърхността. Правилната грижа подкрепя устойчивостта.

Сушене и пречистване

След като мраморът се премества свеж, се препоръчва основна грижа и последващо импрегниране. Това дава на мраморната нечувствителност към течности и механични повреди. Въпреки това, крайната дехидратация на почвата, включително хоросан (7,79 € в Amazon *), отнема до осем седмици.

Нашата препоръка

MALLUD MARBOL CLEANER & CARE 1.0 L
8,79 EUR към продукта

Преди мрамора и субстрата не са напълно изсъхнали, не трябва да се прилагат продукти за почистване или грижа, с изключение на чиста вода. Всеки съвместен разтвор (38,80 € в Amazon *) остава може да бъде отстранен с лек основен препарат в голямо разреждане. При никакви обстоятелства не може да бъде включен или силно алкален. РН не може да надвишава единадесет.

Редовна поддръжка

 • вода
 • Дух
 • Специален почистващ препарат
 • Импрегнант или
 • Мрамор полски
 • Мека метла
 • Микрофибърна кърпа или
 • Чистач
 • Скрубер
 • Евентуално мека стоманена вълна
 • Възможно е прахосмукачка

1. Sweep

Преди да поддържа мрамора, той трябва да бъде почистен от груба мръсотия и прах. За това трябва да се вземе с метла с меки естествени четина. Алтернативно, прахосмукачка може да се използва и с прикачен файл с мека четка. При смучене вакуумният чист корпус трябва да се спазва по всяко време, в който драскотините могат да се появят бързо и щети.

2. Подгответе избършете водата

Когато мраморът е изсушен, което е около осем седмици след полагането на случая, могат да се прилагат детергенти без киселини. В допълнение, детергентът не трябва да засяга изчисляването, което е дадено в някои агенти без киселини. Разбъркайте детергента в разреждането според производителя.

Нашата препоръка

MALLUD MARBORE ПОЛИТИЯ 0.5 L
7,75 EUR за продукта

3. за отстраняване на петна

За да се премахнат отделните петна, някои пръски на духа могат да бъдат дадени на кърпа за микрофибър. Това ще премахне петна с леко налягане. За упорити петна се препоръчва мека стоманена вълна, че трябва да се движи над мрамора в велосипедните движения.

4. Изтриване

Преместете кърпата на микрофибър или чистачките заготовки в приготвения почистващ разтвор също над мрамора. Премахнете всякакви ивици с второ избърсване с чиста вода.

Нашата препоръка

Meller marble & porcelain stoneware импрегниране 0.5 Л
16,79 EUR към продукта

5. нека изсъхне

След размахване оставете поне един час сух, без да влиза в мрамора. За най-малко 24 часа от влага и влага при мрамор в използването на открито. Вземете всякакви локви със сушилна кърпа поотделно и изсушете.

6. Импрегниране

Прилагат импрегниращия агент или мраморния лак съгласно инструкциите на производителя на мрамора. Разпространението наподобява повече от крем като изтриване.

7. нека изсъхне

Не се полива след разпространението на импрегнирането с вода. Издърпайте агента според производителя или оставете да изсъхне.

Съвети и трикове, за да намерите рН на водата, можете да използвате тестови ленти. Те се предлагат в магазини за хардуер, градинарство, детска градина и специализирани магазини за акварис.