Съкращаване на оградата на веригата

Разбира се, верижната връзка, която купувате, обикновено не се побира точно по дължина и следователно трябва да бъде съкратена. По-нататък ще ви покажем как да съкратите ефективно оградата на веригата.

Оградата на верижната връзка е бърза за сглобяване и евтина

Оградата на веригата е една от най-популярните огради. За сравнително малко пари дори големи парцели земя могат да бъдат затворени мирно и ефективно. Тук подробно описваме сглобяването на ограда на веригата. Но в повечето случаи оградата с къса верига също е част от нея. Тя може да бъде съкратена, както следва:

  • Прочетете също - Отваряне на ограда от верижна връзка
  • Прочетете също - Свързване на ограда на верижна връзка
  • Прочетете също - Ограда от верижна връзка на склона
  • във височина
  • по дължина

Съкращаваща ограда на веригата във височина

Съкращаването на оградата на веригата във височина е проблематично. Можете да отрежете оградата сами доста бързо с ъглошлайф (49,99 € на Amazon *) с режещ диск. След това краищата на проводниците на отделните жили с флюсови сърцевини трябва да се огънат отново (повече за обозначенията на тел, като тел с пулверизирана тел, тел за крака и главата в „Изработване на ограда на веригата“).

Това очевидно е трудоемка работа. Преди всичко проводникът трябва да бъде отрязан правилно, около един до два сантиметра над преплитането на две сърцевини, така че да има достатъчно материал за огъване. Изводът е, че ако има по-голяма нужда, би трябвало да бъде по-ефективно да закупите нова ограда с правилна височина. Можете да научите повече за цените на фехтовката на веригата тук.

Съкратете дължината на оградата на веригата

Съкращаването на оградите на веригата е не само много по-лесно, но и много по-често. Вече споменахме връзката за изработване на ограда на веригата по-рано в това ръководство.

Там също така ще разберете, че отделните сърцевини с проводник са буквално завити в резба. За да съкратите оградата на веригата, просто измерете необходимата дължина и развийте пълнителната тел в целевата точка на вашето измерване.

Първо опънете телената мрежа, след това измерете

Ние обаче силно препоръчваме да опънете оградата на веригата преди измерване, в противен случай все пак можете да я съкратите твърде дълго. Просто разхлабвате фиксацията на въпросния сърцевинен проводник (най-вече само в горния край). След това завъртете избраната пълнителна тел от мрежата, сякаш е лесно и я издърпайте надолу от мрежата към мрежата.

Съвети и трикове Ако оградата на верижната връзка, която използвате, е много гъвкава и подвижна мрежа, можете също първо да монтирате верижната връзка на стълба на оградата и след това да издърпате въпросната сърцевина нагоре.