матрак на пода

Едно легло струва пари, така че някои по-малко взискателни траверси предпочитат да поставят матрака си на пода. Това обаче не е особено препоръчително. По-нататък ще разберете защо е така и какви евтини алтернативи на постелките са налични.

Недостатъците на матрака на пода

Основният проблем, който възниква, когато матракът лежи директно на пода, не е, че може да доведе до проблеми с гърба, не, проблемът е в циркулацията на въздуха. Изпотяваме около половин литър вода през нощта; тази влага прониква в матрака. Решетъчната рамка на рамката на леглото осигурява добра вентилация отдолу, което заедно с вентилация след ставане и при смяна на спално бельо гарантира, че влагата може да излезе от матрака, така че да се предотврати образуването на бактерии и плесени. Ако матракът сега лежи директно на пода, изобщо не идва въздух към матрака отдолу и по този начин влагата се натрупва. Това не само води до повишено натрупване на акари, но в най-лошия случай може да доведе до образуване на мухъл.

  • Прочетете също - с помощта на матрак без рамка с летви
  • Прочетете също - размери на рамката на летви - правилната рамка на летви за всеки матрак
  • Прочетете също - продължителността на живота на летвената рамка

Освен това, спането на пода, особено с тънки матраци за гърба, не е най-доброто решение: Ламелната рамка може да се регулира според прецизните зони и по този начин се осигурява оптималната позиция за сън, което, разбира се, не работи, ако матракът е директно на пода. Въпреки това има хора, които предпочитат да спят твърдо така или иначе и ако матракът е достатъчно дебел (комфортна височина), разликата може да бъде само леко забележима.

Алтернативи на матрака на пода

Ако не искате да харчите пари за рамка на леглото, не е нужно да спите на пода. Вместо това можете напр.Б. Направете своя собствена рамка с ниско легло от европалети. Изглежда шик, осигурява необходимата вентилация и струва малко. Можете да разберете как да направите това тук.
Друг вариант е да закупите решетъчна рамка и да я поставите директно на пода. Това гарантира вентилация и можете също така да регулирате вашата решетъчна рамка, за да я направите удобна за обратно.

Защитете матрака на пода от мухъл

Ако все пак искате или трябва да поставите матрака си на пода, трябва да имате предвид следното:

  • Всяка сутрин проветрявайте постелките си, като дръпнете назад или дори окачите одеялото
  • Поставяйте матрака си вертикално всеки път, когато сменяте спалното бельо и го оставяйте да се проветрява за няколко часа, за предпочитане на слънце или до нагревател
  • Обръщайте матрака си вертикално и хоризонтално на всеки няколко месеца
Съвети и трикове Можете да спите временно на матрак на пода без никакви проблеми.