Нарежете матрака стъпка по стъпка

Матракът е твърде голям и не се побира в новото легло? Можете ли да изрежете матрак?? Не всеки матрак може да бъде изрязан по размер. Разберете по-долу кои матраци можете да съкратите и как най-добре да продължите.

Кои матраци е разрешено да се режат?

Дали матракът може да бъде изрязан по размер или не, зависи от неговата сърцевина. Матраците с пружинна сърцевина никога не трябва да се режат, тъй като това нарушава стабилността на сърцевината и прави матрака неизползваем.

  • Прочетете също - Изрязване на матрак от пяна
  • Прочетете също - Правилно съхранение на матрака
  • Прочетете също - Навиване на матрак
Може да се реже Може да не се реже
Матрак от пяна Innerspring матрак
Матрак от студена пяна Джобен пружинен матрак
Комфортен матрак от пяна Водно легло (логично)
Матрак от латекс

Кой е най-добрият начин за изрязване на матрак??

Режещият инструмент, разбира се, трябва да бъде възможно най-остър и достатъчно устойчив. Идеален е остър нож за хляб, но са възможни и нож за рязане (5,99 евро в Amazon *) или ръчен трион.

Нарежете матрак стъпка по стъпка

  • Писалка за влакна или подобна за маркиране
  • Рулетка или рулетка
  • Нож, фреза или трион
  • Игла за шиене
  • конец

1. Мярка

Най-важното при рязането е правилното измерване. Измерете матрака няколко пъти от всички страни и от всички страни и маркирайте непрекъснато и горната, и долната част. Уверете се, че маркировката отгоре и отдолу съвпада!

След това добавете втора марка с надвес от 15 см. На тази линия ще изрежете капака на матрака. Ще използвате излишъка, за да зашиете обратно корицата.

2. Изрежете корицата

Всеки матрак, независимо от сърцевината му, е заобиколен от покритие от плат. Тази обвивка първо трябва да бъде разрязана - с издатината, посочена по-горе. Възможно е покритието да е пришито към сърцевината на матрака в ъглите и евентуално по краищата. Внимателно отделете тези шевове.

3. Изрежете сърцевината на матрака

След това изрежете сърцевината при втората, оригинална маркировка. Не изрязвайте изцяло наведнъж, вместо това го отрежете около 10 см от едната страна и след това обърнете матрака и го отрежете от другата страна, докато матракът бъде напълно изрязан.

4-ти. Зашийте нова корица

След като са изрязани както сърцевината, така и калъфът, е време да шиете: Зашийте надвеса на калъфа възможно най-близо до сърцевината на матрака, така че да се появи нов, недокоснат матрак.