Матракът е твърде топъл: ето как можете да поправите ситуацията

Ако се потите много през нощта, трябва да закупите матрак с добра циркулация на въздуха, когато купувате матрак. Какво можете да направите в допълнение, ако матракът е твърде топъл, разберете по-долу.

Най-добрите матраци за силно изпотяване

Най-продаваните в момента се продават в Германия пружина и студена пяна или студена пяна или. Комфортни пяна матраци. Най-популярните са все още пролетни матраци. И те също са особено за силно изпотяване или. Хората, които се топло в леглото са най-подходящи. Матраците от ядро ​​на перо предлагат най-добрата циркулация на въздуха през ядрото на пружините и по този начин най-малко термичната стачка. Също така срещу джобни пружинни матраци, пружинните матраци се използват във връзка с вентилацията: от джобовете, пришити в джобни пружини, въздухът циркулира малко по-лошо.

  • Прочетете също - Използвайте матрак без нарязана рамка
  • Също така четете - матрак намалете стъпка по стъпка
  • Също така четете - Обновете стар матрак

Какво да правите, ако матракът е твърде топъл?

Ако вече сте си купили матрак и страдате от горещи вълни в леглото, можете да направите няколко неща:

  • Не забравяйте да използвате гладко спално бельо и чаршафи.
  • Използвайте леки, дишащи одеяла
  • Купете матрак с регулиране на топлината.
  • Използвайте решетъчни рамки и се уверете, че зоната под леглото не е запушена.

Спално бельо, завивки и ко.

Грубото спално бельо съхранява топлината и поради това често се използва през зимата. Напълно неподходящ е за лятото. Използвайте лек, гладък памук или дори коприна, ако е възможно. Използвайте възможно най-леките завивки, естествените материали често дишат по-добре от химикалите и по-добре абсорбират влагата.

Подматрачна подложка

Калъфите за матраци са с дебелина няколко сантиметра, които се поставят директно върху матрака и имат няколко предимства:

  • Те абсорбират влагата и предотвратяват попадането на мръсотия и влага в матрака.
  • Те малко регулират твърдостта на матрака, ако е твърде мек или твърде твърд.
  • Грижиш се за теб.U. за по-добра циркулация на въздуха по-ниските или много тънки модели също могат да направят точно обратното.

Ламелна рамка

В най-добрия случай матракът трябва да лежи върху летвена рамка, а не на пода. Това е единственият начин въздухът да може свободно да циркулира под матрака и по този начин да осигури добра вентилация. Поради това е важно да избягвате прекаленото блокиране на пространството под леглото.
Бокс пружинните легла са много неблагоприятни. Тук матракът лежи на втори матрак, така да се каже, което означава, че се съхранява още повече топлина.