Повдигане на стената - какви опции има?

Ако се желае повече поверителност, единствената възможност обикновено е да се издигне съществуваща стена. Можете да прочетете в тази публикация какви опции има за това и най-добрият начин да вдигнете повдигането на стената

Бетонни стени

Твърдите бетонни стени обикновено са доста лесни за повдигане. Стоманобетонът също може да се бетонира относително лесно. И в двата случая трябва да пробиете дупки в горната част на стената и да вмъкнете структурни стоманени пръти в отворите, така че да има добра връзка със съществуващата стена.

  • Прочетете също - Лесно е да стените ъгли
  • Прочетете също - Декоративна зидария
  • Прочетете също - Изграждане правилно - ето как правите стените правилно

След това може да се постави кофраж и можете просто да излеете бетон върху стената. Във всеки случай се уверете, че използвате подходящ бетон с достатъчно качество. Ако сте положили солидна основа, тя трябва да може да издържи безпроблемно сега по-голямото тегло на стената.

За да може старата стена да се свърже още по-добре с новия бетон, можете да навлажните горната част на стената или да използвате така наречената "грунд боя". И двете не са абсолютно необходими, но помагат при бетонирането. Триъгълните ленти осигуряват приятен и чист завършек на ръба.

Други възможности

Разбира се, можете да повдигнете горната част на стената и с други средства - например:

  • с ограда, поставена на короната
  • с растения в горната част на стената
  • чрез изграждане на бордюри върху (плоска) стена корона

В повечето случаи стабилните и сигурни фиксиращи елементи върху бетона са по-голям проблем (помислете и за налягането на вятъра). Бетонирането отгоре със сигурност е много добър метод за постоянно увеличаване.

Други видове зидария

Можете, разбира се, да продължите да изграждате всяка зидария от камъни. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете съществуващото покритие от горната каменна повърхност. След това можете просто да зазидате допълнително с отделните камъни.

Възможни проблеми със зидарията или бетонирането

Ако искате да повдигнете съществуваща стена, е важно първо да разберете каква височина на стената е разрешена. Възможно е да има местни ограничения за това - като правило, стени с височина до 1,80 м са възможни в много общини без одобрение. Това обаче не винаги важи на всички места.

Съвети и трикове Информация за допустимите височини на стените и местоположението на стените винаги може да се намери в т. Нар. Закон за квартал на съответната федерална държава. Освен това могат да се прилагат и общински устав и спецификации от устройствения план. Поради това е най-добре да научите повече от местната сграда.