Стена към съседа - за какво да внимавате?

Казват, че високите огради стават добри съседи - и разбира се дори е по-безопасно да се построи стена веднага. Това обаче не винаги е толкова лесно и преди да можете да изградите стената си, трябва да изясните няколко неща предварително. Какво е позволено и какво не се чете тук.

Правна ситуация

На първо място е важно да се проучи законната допустимост за стената. Като правило всички необходими инструкции и разпоредби за съответната федерална държава могат да бъдат намерени в така наречения закон за съседство. Всяка федерална държава (с изключение на Bremen, Hamburg и Mecklenburg-Vorpommern) има свой собствен закон за съседство със специални разпоредби.

  • Също прочетете - растителна стена
  • Също така прочетете - има много идеи за разкрасяване на стена
  • Също така прочетете - разделянето на зидария - какво трябва да се спазва?

Тези основни права обаче все още могат да бъдат разширени от регионалните разпоредби и изисквания на Общността. Обърнете внимание и на спецификациите в плана за развитие, който се отнася за вашия район. Отново има още допълнителни регламенти.

Място

Така нареченото "местно нарушение" може да бъде посочено като насока от община. Включва - толкова стени - които се считат за това, че не са местни, могат да имат проблеми при определени обстоятелства. Често самата "упражнение" е вече спор. Какво точно трябва да се разглежда като местен начин не винаги е лесно и ясно определен.

Задължения за таксите

В някои федерални щати (включително Баден-Вюртемберг и Бранденбург) има дори задължително свойство - или поне части от тях - доволни.

Разрешение

Изискването за одобрение за стената може да бъде регулирано по различен начин от мястото на място. В много случаи стената може да не е по-висока от 1,80 m, за да бъде изградена да бъде изградена. Разстоянието до границата на земята от 50 см също е отразено в много федерални щати.

Това обаче може да се регулира по различен начин от регион до регион - не разчитайте на него сляпо, но предварително направете запитване в местния строителен орган.

Изискване за уведомяване

В много федерални провинции също има задължение за уведомяване - тоест съседът на имота трябва да бъде информиран своевременно за планирания проект и да се съгласи със строителния проект. В противен случай трябва да се спази период от време - различен в зависимост от федералната държава - преди да започне строителството.

Съвети и трикове Уверете се, че високата стена може да засенчи имуществото на съседа повече от необходимото. Това е често срещана причина за - ретроспективни - спорове. Опитайте се да изчистите такива точки предварително, като говорите със съседа си.