стени за подкрепа: трябва да обърнете внимание

Важна и основна мъдрост в гала строителството е: склоновете и насипите трябва да бъдат подкрепени - по този начин -. За това можете да използвате, но и стени. Но това, което винаги трябва да се забелязва и как подкрепата е правилно планирана и направена, прочетете в тази публикация.

Закрепете насипите

Ако има наклон или насип на имота, трябва да ги прикачите съответно. В много случаи насипите също са причинени от необходимите избелващи или рекусинг на отделни зони в имота за получаване на равна повърхност.

  • Прочетете също - разкъсване в стената - така че трябва да направите
  • Също така четете - меленешка стена - какво трябва да обърнете внимание
  • Също така четете - декоративни стени

По принцип, за прикрепване на вземане на проби: по-стръмен и по-дълъг насип, толкова повече стена трябва да бъде противоположна, за да се пресече насилството.

Подходящи типове стени

Стената може да бъде изградена от много различни материали - не всяка стена е достатъчно стабилна, за да прикрепи наклон. Наред с други неща:

  • Стени на засаждане пръстени или растения, повече тук
  • бетонна стена
  • стена от естествени камъни
  • Суха стена (не нахлучни камъни)
  • тухлена стена
  • стена от куршуми

Във всеки случай обаче теглото на наклона трябва винаги да бъде правилно оценено (преобладаващият пръст на Земята) и поддържащата стена за наклона са проектирани и закрепени съответно. За целта на Земята от определена сума (определена стръмност и дължина на насипа) трябва да бъдат изградени тежки стени.

Тежка стена

Тежките стени се характеризират с това, че стената е особено широка - обикновено той е около една трета от цялата височина на стената. Много широката тухлена стена може (но не трябва непременно) след това подмладяване. Тези стени също се наричат ​​тежки стени.

Важно е - както при всички стабилни стени - тук твърде и особено стабилна основа. Така наречената фондация без замръзване на фондацията (т.е. достатъчно дълбочина на фундамента) е фундаментална. В допълнение, основата трябва да бъде достатъчно стабилна, а качеството на бетона е съответно високо (C25 / 30 се предписва за по-малко заредени основи, в зависимост от типа на стената, който трябва да отидете дори значително по-високо с качеството на бетона.

Фондацията трябва допълнително да има разделящ слой или чакъл слой с достатъчна дебелина под бетона, така че там да не може да се натрупва вода. В повечето случаи е задължително дренажът.

Съвети и трикове Статиката на стената на ламиниране е сложна и необходимото изпълнение на стената трябва внимателно да се изчисли. Обърнете се за най-доброто планиране на опитен галамер, който извършва необходимите изчисления и правят спецификации за дебелина на стената, материал и основа. Така че вие ​​сте на сигурно място.