me-time: защо не съм самотен

Има дни, когато целият свят изглежда съществува само по двойки, било то на Свети Валентин или смъртна неделя. Кой е сам в тези дни, ще бъде ударен. Общо глупости, според мен. Да бъдеш сам не е синоним на самотни.

Време е ръката на сърцето: участвате ли, когато сте сами с вас? Или се чувствате като одеяло пада върху главата? Че с сама е такъв въпрос на вярата. Изглежда в действителност две разновидности на хората да дават: тези, които се чувстват и дори се нуждаят само като обогатяване, и тези, които чувстват загуба в тези моменти и незабавно достъп до телефона.

Имам приятели, където чувствам, че те могат да бъдат сами. Пълното им свободно време е изпълнено с никакви срещи - и е само "много бързо на къса бира". Това може да бъде напълно чудесно за вечер в най-добрата компания, така само с вас.

Също така прочетете: За дати? Сега синглите трябва

Me-Time: просто не възнамерявам да правите нищо

Вече е най-голямото за мен, ако мога да мечтая за часове пред мен и да играя. Разбира се, беше страхотно да се играе с другите. Но просто сам. Без братя и сестри или приятели, които искаха да диктуват правило. Напълно потънал в продължение на часове - страхотно!
Дори и днес, все още чувствам, че обогатява да има време за мен. Няма срещи. Просто нищо. Така че в дневника на Волфганг Амадеус Моцарт от 1770: "Нищо не е имало. Също хубаво."Или прекрасния цитат от Харалд Хенке:" Няма среща и лесни за сядане."Какво просто звучи така, може да бъде изключително добро.

Разликата между самотни и самостоятелно

Въпреки това, само не е наистина положителен. Яденето сам, пътувайки сам, отидете в киното - ние винаги се чувстваме като нещо специално, но поне споменаваме, и по някакъв начин малко странно и дъвче. Ако седнете сами в кафенето, погледнете един друг, сякаш сте добавени. Това всъщност е най-нормалното на света да бъде на път.

Много хора не са като сами, защото се съчетават сами с самота. Въпреки това, има доста проста, но решаваща разлика между самотата и самостоятелно: самотни, които чувстваме, когато не сме били доброволно в ситуацията, но ни е наложена на нас. Въпреки това, ако сам се избере, чувството за самота и загуба не се появява.

И: докато сам означава, че никой не е там, това не е задължително случаят в самотата. Можем да се чувстваме самотни в компанията Други. И нищо не се чувства като да стои в тълпата и да се чувства самотна и изолирана.

Също така прочетете: Не е самотен, но безплатно: 3 причини, поради които едното прави силни

Самотата прави болни

Самотата не прави никого добро. Учените като John Cacioppo на Чикагския университет дори са демонстрирали в проучвания, че самотата действа в движение. Тя ни прави склонност към инфекции, отслабва имунната система и е толкова вредна като пушене или наднормено тегло.
Съвсем различно, обаче, това е с напълно. Отново има проучвания, а докаже, че малко от мен е повече от добро. За проучване в 134 страни с 18 години.000 участници, оглавявани от учени заедно с британския телевизор BBC, се нарича само като трета най-често срещана дейност, която се възприема като особено релаксираща. И друго проучване на психолозите на Техническия университет на Дрезден показа, че хората, които имат време за себе си сами, са здраве и психически по-стабилни (прочетете повече тук).

Случай се чувстваш самотен: От самота! Съвети за запознанства, за да помогнете на синглите сега

Също така прочетете: Затова трябва да спрем синглите за съжаление

Трябва да научите сам

Много хора вече не се използват сами. Можете да го научите. Това, което се чувства смешно, става по-познато - и по-ценно. Тествайте го. Човек се фокусира повече върху това, което правите, чувате, чувствате, виждате. Вие сте доста в себе си и в ситуацията. Които могат да правят нещата и по-интензивни.
Това, което сега не означава, че всички ние трябва да станем отшелник раци. Но това е опит, който трябва да се направи за себе си. Не без причина винаги се препоръчва да пътувате сами. Не без причина хората да преминават от време на време, умишлено офлайн, отиват в манастира и да заемат внимателност или заваръчни семинари.

Също така прочетете: Дори е жената! Съвети за още по-забавно със соло секс

Жените се предават, са сами, е не

Жалко е, че жените често се предават, че просто трябва да се чувстваме несигурни. Вечерта всички дома. Пътуване. Седи сам в бара на бара. Каза ни се, че имаме нужда от защитник, който трябва да ни защити от нежелано, тормоз и атаки.
Нищо чудно, че често сме се провалили напълно, включително непридружените преживявания. Или че се колебаем, когато колегата разказва за големия опит да пътува сам чрез Азия. Не е толкова опасно?

И това е изключително досадно. Защото, затова пропускаме много. Никой не трябва да влезе в опасност, но е тъжно, че жените са за това в 21. Век все още трябва да се тревожи. Че сменим улицата, не поставяме късата пола и мислим, само за да се приберем в придружаването на мъжете.

Също така прочетете: Заради Mau: това е, което изглеждат сексът на синглите

Е споделен опит на стойност повече?

Също така трябва да се уверим, че сме много ограничаващи се с придружаващата сила: изведнъж правим ежедневните неща в зависимост от околната среда. Хранене. Защо трябва да е тъжно да се яде сам?
Ние чувстваме неща, които не са пълни и не е хубаво, ако не можем да ги споделим с другите. Ако изпитаме нещо хубаво или ново, обикновено имаме нужда да знаем нуждата от нас. Ние сме сами от морето, друга страна или в страхотен филм имаме чувството, че някой липсва, с който можем да споделим опита.
Така че хубаво тази мисъл за споделяне е, остава въпросът: така е единственият опит само наполовина стойност толкова стойност? Някои неща като изгрев на море или писък на дивите гъски в небето, когато се връщат при нас през пролетта, са толкова съвършени в себе си, че не трябва да споделят или коментират.

Също така прочетете: Жени от 30 - главата скочи в истински живот

Видове сърца: така семейното съзвездие оформя вашия характер

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

Защо времето ми прави толкова смисъл

Ако направим целите и плановете си в зависимост от това, че осъзнавате някого с нас заедно, било то само филм, който искаме да видим или животворното бюро, което искаме да преследваме, тогава със сигурност няма да се справяме. Така че големите компромиси са: Така че пропускаме неща, които са много важни за нас.

И: укрепва самочувствието, когато правиш нещата сама. Първоначално може да е странно да седи сам в кафето. Но ако сте го направили веднъж, той може да се чувства изключително добър. Той има напълно различен чар, за да се отпие само неговата лате и възприема околностите му толкова напълно нефилтрирани. Разговори, миризми, изглежда.