Meranti Wood Paint и какво трябва да обърнете внимание на

Meranti Wood е много популярен дървесен вид в продължение на няколко години. Меранти се счита за много издръжлив, но само със съответната грижа. Дървесината се използва за изграждане на прозорци или рамки на вратите.

Боядисването на дърводелство и какво да обръща внимание на

Прозорецът и рамката на вратите, изработени от дърво, може да се нуждаят от нова боя след няколко години. Също така Meranti Wood трябва да бъде изтрит в някакъв момент, за да защити дървесните видове достатъчни. Повечето от това е устойчив на атмосферни влияния лазур за дървени компоненти. Това може да бъде боя, която може да се разрежда с вода и има свойствата, необходими за защита на дървото. Преди реално боядисване обаче трябва да почистите повърхността старателно, което може да се направи със специални почистващи препарати за тази цел. Избягвайте обаче почистването с твърде много вода, за да не натоварвате дървото повече от необходимото. Същото се отнася и за използването на почистващи препарати.

  • Прочетете също - Боядисване на дърво: външната температура и за какво да внимавате
  • Прочетете още - Боядисване на дърво при ниски температури и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете още - Боядисване на дърво с ленено масло и на какво трябва да обърнете внимание

Боядисването на вида дърво в няколко стъпки

И тук е важна много добрата подготовка за работата, както винаги е при бояджийските работи. Почиствайте повърхностите, които ще се боядисват, само с подходящо почистващо средство и след това оставете повърхностите да изсъхнат достатъчно дълго време. Подходяща глазура за този вид дърво може да се използва като защитен слой. Най-добре е да попитате вашия специализиран търговец кой тип глазура е подходящ за този вид дърво. Обикновено има следните характеристики:

  • бързо изсъхване
  • предпазва от UV светлина
  • регулиране на влагата
  • подчертава зърното на дървесните видове

Какво друго трябва да имате предвид, когато рисувате

Когато става въпрос за прозорци от дърво Meranti, не трябва да ги боядисвате през студената зима, а по-скоро през пролетта, когато температурите навън са приятни и дървото може да изсъхне добре след боядисване.

Различни видове дърво от меранти и техните свойства

Това са относително леки гори, с които обикновено се работи лесно. Много е важно обаче порите на дървото да се запълнят предварително. Видът дърво има добра трайност и обикновено много рядко се нуждае от нова боя, повечето от които е под формата на защитна обработка, като глазура. Между другото, има различни подвидове от този вид дърво, които също могат да имат различни цветове.