Боядисване на метал без шлайфане, какви алтернативи има?

Препоръчва се шлайфане, така че боята да издържи по-добре. Но какво да правим, когато старата ограда от ковано желязо със своите филигранни върхове и декорации се нуждае от нов цвят? Какви алтернативи има на смилането?

Как да подготвим метал за боядисване?

Съществуват различни методи за повторно нанасяне на метал, който вече е боядисан. За боядисване на метал, търговията предлага цяла гама продукти за метална защита. Обработката на повърхността е важна предпоставка те да се държат по-добре. Като цяло ще шлайфате боядисана метална повърхност, така че по-късният цвят да се държи по-добре. В допълнение към шлайфането има и други алтернативи, всички от които имат предимства и недостатъци.

  • Прочетете също - шкурка с метален песъчинки
  • Прочетете също - Абразивното руно за метал трябва да бъде приспособено към сплавта
  • Прочетете също - Как да боядисвате правилно метална рамка на вратата

Пясъкоструене

Можете да дадете метални части за пясъкоструене. Този процес почиства повърхността чрез действието на различни гранули като шлака, конус или стъклени мъниста. Този метод може да се използва за отстраняване на ръжда, боя или мръсотия.

изгаря

Добра алтернатива на шлайфането също е изгарянето с топлинен пистолет. С него боите или лепилата могат да бъдат премахнати без никакви химикали. При 500 ° до 600 ° градуса боята се разхлабва и трябва да се отстрани само с шпатула.

Оголване

Тази лента за отстраняване на бои премахва акрилни бои на основата на разтворител, бои с акрилна смола или двукомпонентни бои. Той е течен и трябва да се нанася с четка. След подходящо време на излагане омекотява боята, която трябва само да се остърже.

Преобразувател на ръжда

Металните предмети, които вече са започнали да ръждясват, могат да бъдат боядисани с преобразувател на ръжда. Предпоставката е, че все още има достатъчно материал и се отстранява насипната ръжда. При химичен процес преобразувателят на ръжда се свързва с повърхността.

Подготовка за боядисване на метал Предимства Недостатъци
Шлайфане могат да се използват различни инструменти обезпокоителен,
Пясъкоструене цялостно почистване, възможно най-вече само за малки метални части
Пистолет за горещ въздух без химикали, идеален за гладки повърхности, само за бои от синтетична смола, не разтваря бои на водна основа, не и за двукомпонентни бои
Стриптийз (28,44 евро на Amazon *) също и за двукомпонентни бои, опасни за здравето
Преобразувател на ръжда Твърдата ръжда не трябва да се шлайфа Разхлабената ръжда трябва да се отстрани, няма лъскава метална повърхност.
Съвети и трикове Всички обработени по този начин повърхности могат да бъдат покрити с нова боя. С изключение на преобразувателя на ръжда, винаги трябва да грундирате или пръскате грунд или защита от ръжда. Моля, обърнете внимание на информацията, предоставена от производителя.