Методи за защита на стълбите

С течение на годините стъпалата са изложени на големи натоварвания и развиват съответните признаци на употреба. Различните текстури на повърхностите издържат по-добре или по-лошо. Допълнителни хлабави покрития като постелки или килими са полезни за защита на централната алея.

Стълбищна повърхност и пешеходна пътека

С изключение на стъпалата от стомана и бетон, почти всички материали в средната зона на протектора на стъпалата развиват признаци на износване. Дори ако стълбите са снабдени със специален стълбищен лак, поне визуално притъпяване е неизбежно с течение на времето.

  • Прочетете също - Методи за разкрасяване на стълбищни стъпала
  • Прочетете също - Изграждане на стълби за стълби за всеки тип стълби
  • Прочетете също - Материали за облицовка на стълбищни стъпала

Докато постоянните пломби, като тези, създадени чрез боядисване или остъкляване, трябва да се подновяват на всеки пет до десет години, омаслените дървени стълби обикновено могат да се пазят без признаци на употреба за по-дълго време чрез постоянна поддръжка.

Бегач на стълби

Класическите защитни покрития за стълби в интериора и жилищната зона са постелки или непрекъснати текстилни покрития, които действат като стълбищни стълби и предпазват силно използваната зона на стъпалото в средата.

Който положи стълбища, може да избира между синтетични продукти и естествени материали като девствена вълна, сизал или тъкани. Стълбищата обикновено са свободно положени по стълбите и се държат от стълбищни пръти.

Защитни постелки и материали

Алтернативата на стълбищата е защитата на стъпките през единични постелки, които са положени върху нивата на протектора. Овалните, полукръгли, правоъгълни или полумесечни подложки са налични в различни материали:

  • Текстилен килим
  • Синтетичен килим
  • Пластмаса (също прозрачна налична)
  • Метален лист
  • Каучук / гума
  • чувствах

Защитните подложки обикновено се поставят като мобилно стълбище и не са залепени. Долната страна е изработена от нехлъзгащ се материал или може да бъде направен без приплъзване поради по-лошото от анти-приплъзване, като килим.

Кални клапи в краищата на стълбите

Относително опростена и в същото време много ефективна помощ за защита на стълбите са капани за мръсотия при влизане и излизане от стълбите. Разхлабените изтривалки улавят мръсотията, висяща на уличните ви обувки и като избършете краката си, влаченето на влага върху стъпалата се свежда до минимум.

Съвети и трикове Тук ще намерите допълнителни съвети относно стълбищните покрития и тяхната устойчивост и как можете да поддържате признаците на износване възможно най-ниски.