Наем на наем, ако балконът не може да се използва

Много хора решават за апартамент, защото е налице балкон. Особено в градската среда балконът е особено важен критерий в решението за класиране. Но не винаги балконът е използваем. След това, ако е приложимо, наемателят може да претендира за намаляване.

Стойността и по този начин наемът зависи от някои фактори

Има специални функции или свойства на апартамент, който ги прави особено популярни. Особено в градската среда, така в големите градове с оскъдното жилищно пространство, бързо под формата на по-високи наемни цени влияят. Има многобройни фактори, които могат да повлияят на подобрителите на стойността в апартамент и по този начин също да се обърнат към наемателите по-скоро:

 • Прочетете също - покрийте балкон
 • Прочетете също - Осигурете балкон
 • Също така четете - мазилка балкон
 • Добър изглед към апартамент на приземния етаж
 • Балкон или лоджия
 • щедра нова сграда
 • Отлична реновирана стара сграда
 • Великолепна гледка
 • Местоположение в града

Балкон значително увеличава качеството на живот

Особено балконът или лоджията са в град Важна важност. В края на краищата, иначе е единственият начин да получите поне нещо на чист въздух. Не рядко, балконът може да доведе и до проблеми.

Правите балкони винаги са противоречиви

Или има около балконната сграда Groundgel, използвайте ограничения или други наематели се чувстват нарушени. Например, когато изваждате или удължавате балкон или когато впоследствие се отглежда балкон. Друг първически пример се дължи на барбекюто на балкона. Недостигът на балкон, нейната употреба или балконска подструктура може да наруши или притеснява потребителите, както и съседите, както и съседите.

Балконът принадлежи на наетия имот, но включва специално право

На първо място, законът за наемане трябва да се разглежда по отношение на балкона, че това е специален компонент на апартамент или къща. Следователно има и специално право, което отчита изложеното и отворено място на балкона в специална степен. За да се върнем към барбекюто на балкона, това би означавало, че това барбекю по никакъв начин не е равен на готвенето в кухнята.

Нашата правна система винаги се опитва да бъде възможно най-близо

Но сега е така, че да живеем в специална правна система в Германия, а именно федералният федерализъм. Това означава, че държавното управление не се грижи за всички правни изисквания еднакво. По-скоро правото на различни нива се повдига. В такава голяма страна, когато Германия има смисъл, защото има много разлики между, например, крайбрежието на Северно море и алпийския регион.

Следователно има различни права и разпоредби

В Северна Германия има по-малко сняг, но още по-дъжд и буря. За тази цел се очакват масивни снежни натоварвания в алпийския регион. Следователно законодателството на строителството и наемането се разпределя на различни нива до основните закони. Това може да изглежда така:

 • Национални федерални закони и разпоредби
 • Държавно право (на ниво федерални щати)
 • Правителство
 • Програма и общини
 • Области и общности

Различни изисквания на държавата или общината

Например, дали ви е позволено да настроите навес на балкона, зависи преди всичко от общинските разпоредби. Те са видими в плана за развитие. Дали и до каква степен одобрението е предмет, от друга страна, се регулира на държавно ниво (Lobo Lobo). Ето защо във всяка федерална държава има различни асоциации на наематели и наемодатели, защото тези различия продължават тук.

Съответно, решенията са за намаляване на наема

Сега има много решения на цялата страна, която се занимава с намаление на наемите и използваемостта или. да се справят с наличието на балкон. Но винаги трябва да имате предвид, че това може да бъде само груба ориентация. В най-лошия или най-добър случай (в зависимост от подхода), компетентният съд, компетентен за вас, решава напълно да се противопоставя на съществуващите закони. Особено по отношение на намаляването на наемите в балконите, това може да доведе до напълно различни интерпретации на различни местни съдилища.

Дъждовна вода на балкона: напълно нормално или намаляване на наема

Така може да бъде на балкона, капеща дъждовна вода като естествено приемлива, но и лизинг без или с намаляване. Които винаги трябва да се проверяват в отделни случаи. Тъй като това е особено спорна тема и по този начин съответно често пред съдилищата, искаме да донесем пример за барбекюто на балкона.

Илюстрира се юрисдикцията в барбекюто

Докато районният съд на Щутгарт казва, "в едно общество, което се консумира обратно в природата, развитието на дим трябва да бъде приемливо от въглен, на балкон", Хамбург наскоро постанови, че развитието на дима е неразумно от такава въглищна грил и следователно забранена е.

Процедура, ако искате да налагате намаления на наема

Така че винаги трябва да се обръщате към местна асоциация за защита на наемателите, за да обсъдите вашата загриженост за балкона там. Въпреки това, вие също ще ви насочите към ограниченото специално приложение. Освен това съществуват напълно различни правни претенции от последващи структурни промени.

Винаги вземайте предвид първоначалната ситуация

Така че съседът може да поиска премахването на дял от страничен балкон, прикрепен към тях, защото ще го ограничи в свободното си развитие. Въпреки това, според съществуващите съдебни решения обаче, те могат да твърдят до пет процента намаление на наем, ако наемодателят сега премахва наличната закрила за събиране и подписване на лизинговия лизинг.

Вашата регионална асоциация за защита на наемателите е най-добрата спирка

В асоциацията за защита на наемателя можете да ви помогнете особено заради регионалните преживявания. Клубът за защита на наемателя ще ви изпрати легитимен дефицит бързо на специалист адвокат за правото на наемане. Но не считайте, че съществуващите съдебни решения нямат никакво правно въздействие върху техния случай, дори ако причините изглеждат идентични. Въпреки това, не забравяйте, че повечето от потенциалните лични лещи, които са съществували досега свързани с балконите, до голяма степен са между 0 и максимум 10%.

Съвети и трикове в дневника на къщата, ние предлагаме много по-полезни и ценни статии за балкон и лоджия. Това започва с прикрепването на балкон на предното стъкло, вариращо над обновяването на дървена балкон към самата балкон.