Право на наемане на наем и култивиране на балкона: какво е наемодателят - и какво може да има наемателят?

Понякога планираното отглеждане на балкона в къща под наем за неприятности: строителният проект не носи шума, мръсотия и други неудобства, той е най-вече засягането на количеството наем. Сега възниква въпросът дали наемодателят може да бъде инсталиран и без отдаване под наем. И какво, ако наемателят желае балкон и трябва първо да убеди своя наемодател?

Наемодателите планове балкон отглеждане

Наемодателят, който планира култивиране на балкон, е длъжен да информира своите наематели в последните три месеца преди началото на строителния проект. Той трябва да посочи и вида на строителния проект, както и неговия обхват и продължителност.

  • Също така прочетете - балконът в правото на наемане
  • Също така прочетете - ефекти на наема заради балкона
  • Също чета - култивиране на балкона на или на тавана

Дори и планираното увеличение на наемите, дължимо на увеличеното жителство, трябва да бъде обявено в това писмо, така че да бъде веднага след това. Законодателят приема, че отглеждането на балкон е една от модернизацията, която винаги подобрява качеството на живот.

Колко високо може да увеличи наемането на балкона?

Съгласно § 559 ABS. 1 BGB може да увеличи годишния наем с до 11% от разходите за модернизация. Съгласно § 559a BGB, тази цена не включва никакви финансови ресурси, въведени от наемателя, а също и без субсидии от обществените домакинства.

Ако няколко апартамента получават балкони, разходите са равномерно разпределени на наемателите, които се възползват от приложенията. Дивизията обикновено се случва на базата на наетите квадратни метра.

Може ли наемател да предотврати отглеждането на балкон?

Наемателят има малко правни средства за продължаване на отглеждането на балкон и последващото увеличение на наема. Само ако строителният проект за него или съквартирант би означавало специална твърдост, той има право вето. Следните трудности могат да предотвратят отглеждането на балкони:

  • Шум и мръсотия не са разумни: обикновено външните обстоятелства на такъв строителен проект трябва да бъдат достъпни до здрав наемател. Но например, това беше предпазливо или психично болен човек, може би е възможен обжалването.
  • Няма резивно подобрение: може ли наемателят да докаже, че строителната мярка не подобрява жилището, но дори може да се влоши, той не трябва да толерира отглеждането на балкона.
  • Предприемат се строителни мерки на наемателя: одобрени от наемодателя и разработен от мерките за строителство на наематели не трябва да бъдат безполезни чрез отглеждането на балкона. Това твърдение обаче може също да стане статут.
  • Увеличението на наемите не е разумно: наемателят се чувства неспособен да носи увеличението на наема, той може да предотврати отглеждането на балкони. Съдът решава въз основа на индивидуалната ситуация на наемателя. Ако наемателят плаща над една трета от малкия си доход под наем, той има добри възможности.

Съвети и трикове се интересувате като наемател на култивиране на балкона? Разбира се, наемодателят ви трябва да се съгласи, но може би можете да го навиете с споделяне на разходи. Можете също така да говорите със съседите си, за да убедите наемодателя заедно.