Микровълнова фурна вече не се загрява - какво да правя?

Въпреки че микровълновата фурна работи, но нищо не се затопля, добрият съвет е скъп. Какви причини могат да бъдат налични и какви опции предлагат за ремонт можете да намерите в този пост.

Възможни причини за дефекта

Ако светлината и вентилаторът все още се движат, микровълновата печка, но нищо не се затопля, причините могат да се променят. Наред с други неща са възможни

  • Също така четете микровълнова печка
  • Също така четете - Изхвърлете микровълновата печка
  • Също така четете - печете в микровълновата печка?
  • Кондензатор дефект
  • Микровълнова генератор дефектен
  • Предпазител на дефектността на микровълновия елемент

Такива дефекти могат да възникнат по различни причини. Ако металът е в микровълновата фурна и дойде да предизвика или мига, обратната връзка може да бъде причина за повреда на микровълновия генератор. Дори празна работа на микровълновата печка може да бъде отговорна за такива щети.

В допълнение, намаляване на прегряването и възрастта са възможни причини, които трябва да се вземат предвид.

Възможности за ремонт

Ремонти в устройството не може да се извърши. След всяко отваряне, устройството трябва да бъде проверено за плътност със специално тестово устройство. Тези устройства имат само специалист в областта, изпитът е неизбежен, за да се гарантира безопасността в експлоатация. Ако след неправилно отваряне и неизпълнение се появят микровълнови лъчи, това може да означава надбавка за висока здравна помощ.

За професионален ремонт трябва да поемете разходи от поне 40 - 50 EUR. Освен това все още има необходими резервни части и времето, необходимо за ремонт. Ремонтът си заслужава само при много малки и лесни за отстраняване повреди, като например подмяна на предпазител. Ако щетите са по-големи, ремонтът рядко е икономичен. Можете да намерите евтини нови устройства в магазините само за 50 - 60 EUR.

Съвети и трикове Ако забележите дефект, пращене или пукане на шумове или дори искри, трябва да спрете да използвате микровълновата фурна и да я ремонтирате или замените незабавно.