почистване на микровълновата печка - така е най-добрият

Микровълновата печка иска да се поддържа редовно. Цялостното почистване може лесно да бъде улеснено с някои съвети и трикове, за да се направи съществено. Как най-добре да почистите микровълновата печка и кои домашни средства за защита помагат за почистване, прочетете подробно в тази публикация.

Значение на почистването

Редовното почистване на микровълновата печка е изключително важно. Камерата за готвене трябва винаги да бъде чиста и най-добре почистена чиста след всяка употреба. От друга страна, други части не трябва толкова често да се почистват, освен ако не идва в груба мръсотия.

  • Също така четете - почистете микровълнова фурна с лимон - помага?
  • Също така четете микровълнова печка
  • Също така четете - Изхвърлете микровълновата печка

По принцип, винаги трябва да отстранявате мръсотията вътре в микровълновата печка възможно най-скоро. Замърсяването и пръските могат да бъдат стартирани чрез по-нататъшно използване на микровълновата печка с течение на времето, за да бъдат заредени и коксувани. Това може да доведе до пропукани от микровълнова фурна или искри при очарователните остатъци. Такива искри също могат да предизвикат повреда на микровълновата печка.

Какво трябва да се почисти?

Площ, необходима за почистване
Стая за готвене Филтрирайте редовно след всяка употреба, винаги отстранявайте пръските и следите непосредствено преди да бъдат кокс
Интериор на вратата Интериорът на вратата също трябва да бъде почистен след всяка употреба. Пръските също трябва да бъдат отстранени незабавно.
Покрийте над HF канала Винтовият капак може лесно да бъде решен (внимание, Микровълновата печка трябва да бъде включена!Да се). Зад нея често събира мазнини, съдържащи замърсявания, които трябва да бъдат отстранени на редовни интервали, когато микровълновата печка започва да пукна пукнати или светло и къси мига.
Област на превключване Ключовите полета и ротационни превключватели могат лесно да бъдат освободени от мазнини на по-големи интервали.
Извън микровълновата печка Възможно е почистване на по-големи интервали, в зависимост от степента на замърсяване
Контакти и уплътнения на вратите С редовно почистване няма риск от увреждане, поради което редовно се причинява редовно на по-големи разстояния

Функция за самопочистване

Точно както някои фурни имат функция за самопочистване, тя автоматично прави всяка микровълнова фурна. Можете да приготвите интериора на микровълновата печка с гореща пара много добре, когато тя е силно мръсна.

За това можете лесно да използвате почистващи средства и вода, напоени парцали в микровълновата печка и ги нагрявате за няколко минути на най-високо ниво. Получената гореща пара замърсява мръсотията и безопасно. След това охладете парцалите и просто избършете остатъците от мръсотия с пара. Дори упоритото замърсяване се разтваря толкова лесно.

Като почистващ агент са подходящи:

  • Перилен препарат
  • Оцет или оцет (най-високата сила на освобождаване, но неприятна миризма и често използване на евентуален корозион риск от незащитени метални части вътре)
  • Лимонов сок (мирише по-малко неудобно от оцет, също толкова ефективен, но рискът от корозия съществува основно)

По-специално, оцет и лимонов сок също имат силно намаляване на миризмата, което е полезно, ако в микровълновите слухови слухове съществуват.

Улесняване на почистването

По принцип можете лесно да улесните почистването, ако винаги покривате храна при отопление. Това създава по-малко мазни пара и пръски, както и над готвенето се избягват. Също така върху качеството на храните, това засяга покритието: храни сухи чрез отопление по-малко и не променят последователността им (например "Lederhaut" в картофите, например)).

Също така, незабавното отстраняване на замърсяването и избърсване на готварската камера след всяка употреба е полезно да се гарантира, че не може да се случи сериозно (и отдалечено) замърсяване. За почистване, вода и обикновени детергенти могат да се използват просто.

Съвети и трикове Ако миришат неудобно в микровълновата фурна, вентилацията често не помага достатъчно. В допълнение към оцет и лимонов сок можете също да използвате сода или да поставите ново кафе в микровълновата печка. И двете свързват миризмите във времето. Лесно се поръсва с кикотене или да се разтваря във вода и да работи добре.