Минерална мазилка в банята: Какво ще кажете за Таделакт?

Минералната мазилка има добра репутация: тя е дишаща, регулира климата в стаята и обикновено не съдържа никакви вредни вещества. Това би вървило добре с модерна баня! Плочките отдавна са престанали да бъдат „задължителни“ в частните влажни помещения и почти с нетърпение се очакват нови алтернативи. Въпреки че минералната мазилка всъщност е стара шапка, тя просто се преоткрива в банята.

Тази минерална мазилка е идеална за банята

Така нареченият Таделакт, варова мазилка от Ориента, е особено подходящ за банята. Състои се от вар, варовиков прах и мрамор, така че има чисто естествени съставки.

  • Прочетете също - Попитан: Какво струва минералната мазилка в банята?
  • Прочетете още - Минерална мазилка за интериори: екологична алтернатива
  • Прочетете също - Правилно използване на минерална мазилка: нашите съвети за вашия проект

Ако минералната мазилка в банята не попие пръскащата вода и следователно започне да мухлясва? Да, това може да се случи, ако повърхността на мазилката е отворена. Но Tadelakt се компресира чрез полиране, така че влагата се търкаля от него.

Полирането придава на мазилката красив, копринен блясък, който изглежда наистина елегантен. Естетичното визуално впечатление е гарантирано важна причина, поради която Tadelakt започна триумфалното си шествие през немската баня.

Какъв цвят е таделактът?

Водоустойчивата варова мазилка може да бъде оцветена по желание, много собственици на бани избират ярко бели, прости сиви тонове или силно черно. Така че можете да оцветите стените на банята според вашия вкус.

Така се полага минералната мазилка в банята

  • Гладко нанасяне с дебелина до 2 мм
  • Приблизително 30 минути фаза на сушене
  • Предварително уплътняване с мистрия
  • Полиране със специални инструменти
  • Обработка до пълна гладкост
  • Възможно още един завършек
  • Приблизително 1 месец време на втвърдяване

Тъй като създаването на безупречен таделакт не само отнема относително много време, но и изисква известен талант, този тип мазилка не е точно евтина за получаване. Но бъдете сигурни: ясно ще видите високата цена на повърхността!

Можете също така да очаквате, че новата ви минерална мазилка ще има дълъг срок на годност и скоро няма да излезе от мода. Напротив: Tadelakt има нотка на класическо безвремие!

Съвети и трикове Извън зоните с водни пръски е достатъчна обикновена влагоустойчива мазилка на по-ниска цена. Оборудвайте душа и зоната около мивката с Tadelakt и комбинирайте това с други, по-груби повърхности.