Работете с мини багера - ето как работи

Когато има наистина големи дупки, които трябва да се изкопаят, лопатите често се забиват и е необходим мини багер. Как да работите с тези устройства и на какво трябва да обърнете внимание при работа с мини багера, прочетете в нашата статия.

Наемете мини багери

Обикновено ще бъде най-лесно да наемете мини багер. Тук е изгодно, ако наемодателят също достави и събере устройството - усилията, свързани с транспортирането на 2-тонен багер на подходящо ремарке, често са доста високи.

  • Прочетете също - Работа с мини багери - трябва да обърнете внимание
  • Прочетете още - Мини багери: смяна на хидравлично масло?
  • Прочетете също - Шофиране на мини багери: На какво трябва да обърнете внимание

Цените за наем обикновено са около 80 - 120 EUR на ден, за уикендите и седмичните наеми има отстъпки от фиксирани цени от почти всички доставчици.

Инструкциите за работа на устройството определено трябва да бъдат част от обхвата на услугите. Багерите са различни в зависимост от модела и са малко по-различни за експлоатация.

Основна операция

Повечето багери могат да се движат с две скорости - вие също трябва да контролирате рамото. По-долу сме обяснили какво правите с какво с повечето багери:

Премести багер

Два задвижващи лоста управляват дясното и лявото шаси (верига). Всеки от тези два лоста има предна позиция, обратна позиция и средна позиция (празен ход). Тъй като можете да управлявате и двете вериги поотделно, багерът също може да бъде управляван (едната верига в предно положение, другата в обратно положение: багерът се върти).

С бутона за стъпка на скоростта можете да избирате между бързо и бавно движение напред. Дроселът, от друга страна, регулира оборотите на двигателя и по този начин основната скорост на багера. Както при автомобила, ключа за запалване трябва да се задейства преди стартиране.

Преместете рамото на багера

За това са налични два джойстика: левият джойстик се използва за удължаване и прибиране на рамото на водолаза и за завъртане на багера, с десния джойстик можете да премествате кофата и да повдигате и спускате задното рамо.

Има и оперативен лост за щита. Клавишите на педалите се изискват само за управление на хидравличните принадлежности (най-вече отляво) и за завъртане на рамото на стрелата (най-вече на десния клавиш на педала).

сигурност

За безопасност на строителната площадка има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато шофирате багер. Можете да прочетете повече за това в нашата специална статия.

Съвети и трикове Дълбочината на копаене на мини багер е ограничена до около 2,5 метра. С него не можете да копаете по-дълбоки окопи. Също така имайте предвид, че по-големите дупки, които планирате да изкопаете, вероятно ще изискват да работите от няколко страни.