Кранът на смесителя в душа капе - какво можете да направите?

Ако кранът на смесителя капе под душа, това може да е по ред причини. Можете да разберете подробно какво можете да направите и какви възможности за ремонт има в тази статия и инструкциите по-долу.

Причини за капене

Капащият смесител почти винаги е резултат от дефектни или вече неефективни уплътнения. Такива пломби могат да бъдат закупени евтино и обикновено можете да получите пълни комплекти печати за около 5 EUR.

  • Прочетете също - крана на смесителя капе - какво да правите?
  • Прочетете също - Подмяна на смесителния кран под душа - ето как трябва да продължите
  • Прочетете също - Смяна на крана под душа

Смяната на пломбите, която можете лесно да направите сами, решава проблема в по-голямата част от случаите.

Сменете клапана

Ако смяната на уплътнението е неуспешна, фитингите все още трябва да бъдат сменени. Когато купувате нов, трябва да обърнете внимание не само на цената, но и на качеството. Евтините фитинги често нямат особено дълъг експлоатационен живот и могат бързо да се превърнат в неприятност, докато качествените продукти могат да продължат десетилетия.

Смяна на уплътненията на смесителя за душ - обяснено стъпка по стъпка

  • нови пломби (винаги се разменят и за двете страни)
  • Уплътняваща грес
  • Гаечен ключ (клещи за водна помпа)
  • Клапани от плат

1. Затворете водата

Изключете напълно основния кран и проверете дали водата е спряла да тече под душа. Тогава можете да започнете.

2. Извадете маркуча за душ

Отворете връзката на маркуча за душ и го извадете.

3. Извадете фитинга

Поставете парче плат между свързващите винтове на фитинга и клещите за водна помпа. Разхлабете свързващите винтове и след това отпуснете напълно ръчно винтовете, докато можете да свалите фитинга. Дръжте кранчето здраво, за да не попадне в душ кабината и да не причини повреда.

4-ти. Сменете уплътненията

Отстранете старите уплътнения от двете страни (по едно черно и по едно червено) и поставете новите уплътнения. Намажете новите уплътнения с малко смазка за уплътнения и се уверете, че са правилно поставени. Уплътненията не трябва да се накланят.

5. Поставете отново фитинга

Поставете отново фитинга за душ, монтирайте маркуча за душ. Отворете спирателния клапан и оставете водата да тече, проверете за течове.

Съвети и трикове Ако смяната на уплътнението е неуспешна, пълната подмяна на клапана обикновено е най-разумната мярка за решаване на проблема.