с 16 умират Катрин на рак - с рокля, приятелите ви искат да ги направят незабавно

16-годишният загубил борбата срещу рака - но с този много специален жест, вашите приятелки искат да ги запомнят.

Вашата училищна топка миналата година беше много специална вечер за 16-годишната Катрин Малатеста. Носеше тъмно синьо, дължина на пода, отиде с фантастичен спътник на събитието и може да бъде нормален тийнейджър за една вечер. Защото всъщност Катрин е избутал от болницата до предишния ден, където ги третираха поради рак на последния етап. Въпреки че тя все още беше слаба, младото момиче се чувстваше красиво и беше много специална нощ за цялото си семейство.

© Facebook / Jennifer Goodwin

Но само няколко дни след училищната топка, Катрин се връща в болницата в Бостън, където умира около два месеца по-късно. Само една година по-ранните лекари са намерили тумор под ръката му на 16-годишния и след това установили, че ракът е разпръснал в дробовете им и гръбнака им. По време на лечението им с химиотерапия, облъчване и имунотерапия, Катрин остана положително и се научи да продължи да учи дори в болницата.

В памет на веселото момиче, което е загубило твърде млад живот, четири от най-близките им приятели сега искат да носят тъмната синя рокля, която носеше Катрин до топката и помни тийнейджъра. Вдъхновени от книжарната серия "един за 4" четирите момичета искат да носят роклята един след друг до техните училищни топки. Майката на Катрин, Дженифър Гудуин, е развълнувана от жеста и обяснява в разговор с Днес.":" Те носят сувенири на Катрин. Тя ще бъде част от сърцата и душите си завинаги, но роклята е видимо доказателство за тази любов."

Джилиън Дантон, приятел на Катрин от Дамс, носеше роклята първо в училищната си топка тази година. "Чувствам ви през цялото време с мен и аз бих обмен на опит за нищо в света", казва Джилиън. "Това е много специална памет за вас, където се държа. Катрин винаги е бил весел, щастлив човек и точно тази положителна енергия, която почувствах."

Майка на Катрин Дженифър е видимо развълнувана от жеста. "Всеки родител, който е загубил дете, познава страха, че хората могат да ги забравят," казва Дженифър. "Това е важно за нас, че сте живели в сърцето. Какво правят тези момичета, помогни ми да се доверявам и да обработвам. Беше хубав и все пак тъжен момент да видя как Джилиън носи роклята. За секунда имах чувството, че Катрин стои пред мен."

В памет на дъщеря си родителите на Катрин също искат да дадат стипендия и да събират дарения. Има цялата информация за действията за набиране на средства.

Също така в Gofeminin: мъдри цитати за живота