Боядисвайте тавана с течен дървесен чипс

Всеки, който някога се е опитвал да залепи тапета с дървесен чип на тавана като мирянин, ще знае колко трудно е това. Боядисването на течен дървесен чип на тавана е по-малко трудно, дори лесно.

Какво ти трябва за това?

  • Грунд (19,50 евро на Amazon *)
  • Течен дървесен чип от железарския магазин или който можете да смесите сами
  • Структурна роля
  • Удължаване на стъблото
  • Лента на художника
  • Фолио на художника
  • Прочетете също - Боядисвайте тавана с течен дървесен чипс и как да го направите
  • Прочетете също - Първо боядисайте тавана или стената
  • Прочетете също - Боядисване на прав ръб към тавана по метод

Ето как трябва да го направите

Първо покрийте всичко, което се нуждае от защита под тавана, като первази или мебели. Трябва също да защитите стените си, ако не искате да ги боядисвате по-късно. За тази цел търговията предлага бояджийска лента с фолиа с различна ширина.

Ако трябва да се боядисва вече залепен таван на тавана, той трябва да залепне много здраво и не трябва да се отлепва. В противен случай старателно отстранете старите тапети или разпадащата се боя. Таванът трябва да е твърд и чист. Всички неравности трябва да се изгладят с пълнител (4,25 евро в Amazon *).

Съветваме ви да нанесете грунд, за да сте сигурни, че течният тапет от дървесен чип ще се залепи оптимално по-късно. Сега разбъркайте добре закупения от вас тапет с дървени стърготини, така че вградените частици да са добре разпределени.

Течният тапет от дървесен чип е по-дебел от обикновената боя. Ако е необходимо, смесете това с вода в съответствие с инструкциите на производителя и навлажнете козината си преди употреба. Хората винаги рисуват далеч от прозореца. Кръстосано четкане разпространява цвета най-добре.

Ако резултатът все още не е задоволителен, течният тапет може да се нанесе отново след сушилнята.

Какво да направите, ако не искате бои от синтетична смола?

Готовите за боядисване течни тапети от дървесен чип са емулсионни бои с примеси от дървесен чипс. Ако не искате синтетична смола на стената или тавана, трябва да използвате естествени съставки. Можете сами да смесите такъв течен тапет. Предлагат се и под името памучна мазилка като сухо вещество, което се смесва само с вода.

За да се получи съответна структура, тук се добавят и частици, които носят по-късен ефект. Това работи с дървесни стърготини, но също и с памучни частици. Така че можете да сте сигурни, че нито разтворители, нито консерванти попадат на вашия таван.

Съвети и трикове Само ако основният цвят на течния дървесен чип е вода, той може да бъде премахнат от тавана. С емулсионните бои само шпатула помага да се изглади тавана отново.