боя с устойчивост на гел палто на пластмаса

Глекът, използван предимно в конструкцията на кораба и яхтата, също прави защита на всички подсилени с влакна пластмасови повърхности в къщата и дрънкат отлични услуги. Крайната му устойчивост на атмосферни влияния и са устойчивост на корозия след боядисване за дълъг и чист.

Смола с втвърдител

Ако искате да обработвате гелкоат, трябва да говорите предварително с нейната консистенция, функции и реактивност към други материали. Полагането на повърхност с гел покритие прилича на по-малко плъзгане от уплътнение.

 • Също така прочетете - пръчки за херцози
 • Също така прочетете - определението за гелкоат
 • Прочетете също - Почистете Gelcoat правилно

Боята на синтетична смола на гелкоана се състои предимно от ненаситени полиестер и не съдържа влакна. Въпреки влакнестността, изсушената боя развива огромна твърдост и съпротива на физическата сила. Добавянето на силициева киселина сгъстява последователността на геловете, въпреки че често се говори по-объркващо за разреждане.

Добавки и цветове

След боядисване геловото покритие може да бъде полирано и повърхността с по-силен гланц. Чрез обогатяване с кобалт, съпротивлението на триенето на повърхността може да бъде сведено до минимум, тъй като полирането или смилането на боята може да се извърши по-интензивно. Въпреки това, този имот не се изисква в приложението в къщата и градината.

Типична употреба преживява гелкоат като ламинирано покритие. Подобно на заваряването на картон или хартия, процесът също се нарича ламиниране. Докато в ламинат възниква ламиниран слой, който изсъхва на повърхността, с подсилени пластмаси със стъклени влакна, съединение между полиестерната смола и покрития материал.

За да се сведе до минимум по-късно усилие при ремонт или поправка на геловото покритие, смесването на цветни пигменти често се препоръчва в допълнение към използването на прозрачен лак. Със съгласувано от оцветяване на гелово покритие и под земята, всяка щета, дължаща се на драскотини, остава почти невидима.

Така боя с гел

 • Gelcoat със силициев диоксид
 • По-трудно
 • Адхезия
 • Евентуално боядисване
 • Четка или
 • Пластир или
 • Пистолет за боядисване
 • Защита на дъха и очите

1. Температура на обработка

Качеството и резултатът от боя с гел палто са много силно зависими от температурата. Не забравяйте да спазвате температурата на обработка, определена от производителя като идеал. Това се отнася за работното място, материалите и инструмента. Като правило, температурата е двадесет градуса по Целзий.

2. Защита на дъха и очите

Gelcoat се присъжда с опасните класове XN за вредни за вреда, XI за прекрасен и втвърдител с C за корозивно. Поставете защита на дъха и очите преди отваряне на съдовете и носете ръкавици.

3. По-труден

Разрежда се според производителя на геловото покритие с втвърдителя и евентуално с боята. Обърнете внимание, че интензитетът на цвета намалява по време на сухота.

4. Боядисай

Боя с инструмента по ваш избор повърхността е възможно най-тънка. Гелска слой не трябва да бъде по-силен от 0,5 милиметра. Повторете боята три до четири пъти. Обърнете внимание на информацията за производителя за времето за втвърдяване.

Съвети и трикове се уверете, че сте боядисани с гел, който не се втвърдява.