Лесно филе с мрежа

Мрежата увеличава статичните сили на задържане на мокър приложен пълнител, който се развива чрез изсушаване в един вид струн. Трансферите в мрежовите пори се свързват с кея и изстрел. Предотвратява се една повреда на шпатула. За шпатули, равномерното разпределение улеснява.

Фина замазка последователност

Спомагателните мрежи за пълнене са направени от тъкани от фибростъкло с фини пори. Ще бъдете въведени със смес от самозалепваща функция и вграждане в пълнителя (4.25 € в Amazon *). Правилната консистенция на пълнителя е важен критерий. Той трябва да бъде хомогенен и финозърнест, за да се избегне образуването на трохи и кухини.

  • Прочетете също - Времето за изсъхване на шпакловката варира
  • Прочетете също - прилагайте внимателно варова мазилка
  • Прочетете също - Попълнете различни повърхности

Мрежите за шпакловка могат да се обработват по подобен начин с хартията за печене. Те се поставят отстрани на пресната основна повърхност на пълнителя и леко се притискат с широка, плоска пластмасова шпатула. Мрежи със самозалепваща се страна могат да се нанасят и боядисват почти без натиск. Мрежестите пори трябва да се запълват възможно най-равномерно. Чрез избърсване на шпакловката, която излиза нагоре, излишъкът се отстранява и се създава равна повърхност.

Баланс и издръжливост

Мрежите за шпакловане служат повече за трайност, отколкото за затваряне на пукнатини, прорези и дупки. За запълване на повърхности, които имат фуги или много отделни вдлъбнатини, специални тъкани са по-подходящи за запълване.

В допълнение към издръжливостта, мрежите поддържат гладкото и равномерно разпространение на пълнителя. Докато лентите от по-груби тъкани се използват, например, при запълване на варова мазилка, по-фините мрежи често са по-добрият избор за гипсокартон и плочи от дървесни влакна на закрито.

Боядисвайте краищата

Краищата на приложените мрежи за пълнене обикновено се нанасят малко. За да се осигурят равномерни и преди всичко невидими ръбове отстрани, краищата на мрежата се боядисват с четка или валяк. Белият цвят е най-добрият и "залепва " краищата на окото за околната среда. В същото време се предотвратяват всякакви стърчащи отделни мрежови мрежи.

Боядисването винаги трябва да се извършва с посоката на падащата светлина върху повърхността на шпакловката, за да се предотвратят възможни сенки. Освен това общата посока на работа е отвътре навън и отгоре надолу.

Съвети и трикове Нарежете парчета мрежа по размер, преди да нанесете. Препоръчваме размери не повече от половин квадратен метър. Поставете отделните мрежи една до друга, без ръбовете да се припокриват или директно да се допират една до друга.