Измажете стена с пълнител

Преходът между пълнителя и стенната мазилка, който протича в два смисъла на думата, е особено очевиден при вътрешните мазилки. И двата материала са сходни и в някои случаи служат на една и съща цел. Разликата обикновено се извлича от областта на приложение. Пълненето се използва за частична и точна работа.

Поправяне или прикриване

Занаятчийският бизнес обикновено определя разликата между пълненето и измазването с вида и изпълнението на поръчката. Големите съседни площи са измазани и отделните площи са запълнени. При пълнене се използва ръчно налягане и сила на четка и върху повърхностите се напръсква или хвърля мазилка. На практика обаче тези груби разделителни линии често се припокриват и често не могат да бъдат точно определени. В случай на съмнение, описанието на извършената работа по фактурата често определя какво е било според лицето, което извършва работата.

нашата препоръка

Pufas 033701000 завършен пълнител завършен пълнител вътре, бял, 400гр
5.29 EUR Към продукта

Докато разликата на вертикални повърхности като стени често се разпознава по вида на приложението, разликите са размити, особено когато става въпрос за това дали таванът трябва да бъде запълнен или измазан. Някои видове мазилки, като боядисана декоративна мазилка, се преработват след нанасянето "почистване" чрез пръскане или хвърляне с ръчно боядисване. Това структуриране е много подобно на запълването.

Техники и смесени форми

Специални видове мазилки също се изравняват, когато се нанасят равномерно върху повърхности, въпреки че по дефиниция те действително биха могли да се отдадат на мазилка. Типични примери са варови мазилки и течащ, размазващ се пълнител.
Смесването на двете работни техники може да бъде резултат и от използването на армировки като мрежа или мрежи. Точковото фиксиране се извършва чрез шпатула, а покритието и запълването на повърхностите се състои от мазилка.

Тип на поръчката

Друга индикация за заданието са инструментите, използвани за пълнене или измазване. Ако като инструменти се използват мистрия или шпатули с ръчно насочване и упражняване на натиск, шпатулата е по-подходяща. При хвърляне на пълнителя (4,25 евро в Amazon *) терминът "мазилка" е по-близък, когато пръскането без преработка няма пълнеж.

нашата препоръка

Knauf Rotband повърхностен пълнител - бързо втвърдяващ се пълнител за пълнене и изглаждане...
21.50 EUR Към продукта Съвети и трикове Обърнете внимание на определението за занаятчийски фактури и предварително попитайте каква работа ще бъде таксувана. Цената за запълване на тавана или измазване може да варира в широки граници и често оставя място за интерпретация.