Запечатайте бетона с водно стъкло и за какво да внимавате

Бетонът не трае вечно, както вероятно вече сте забелязали. Пукнатини или пукнатини могат да се появяват отново и отново. В този случай е полезно уплътнение, което може да се направи и с водно стъкло, между другото.

Запечатването на бетона и кога е препоръчително

Качеството на бетона може да се влоши с течение на времето. Обикновено пукнатини или пукнатини се образуват след няколко години, така че материалът в крайна сметка ще бъде сериозно повреден. Щетите са причинени най-вече от замърсители, които проникват в материала и причиняват щети. Въпреки че този процес протича много бавно, пораженията, които в началото са невидими, а по-късно стават все по-очевидни. За да предотвратите това, можете да го импрегнирате или запечатате.

  • Прочетете също - правилно и трайно запечатване на бетонни подове
  • Прочетете още - Успешно изравняване на бетонни подове
  • Прочетете още - Правилно хидроизолация на бетонни подове

Извършете запечатването и правилната подготовка

Подготвителната работа, която не бива да пренебрегвате, е много важна. Освен това мерките, които трябва да се предприемат, зависят от зоната, в която се намира бетонът. Необходими са следните работни стъпки:

  • Елиминирайте примесите, включително дълбоките примеси в материала
  • Пукнатините и други повреди трябва да бъдат отстранени или. да се ремонтира
  • Вземете подходящо уплътнение, например водно стъкло
  • Нанесете уплътнителя върху голяма площ в съответствие с инструкциите на производителя и работете (възможно е първо да опитате с малка площ)
  • ако е необходимо, нанесете втори слой уплътнител
  • от съществено значение е да се придържате към времето за сушене за всеки слой

Запечатване с водно стъкло и неговите свойства

Водното стъкло се използва от много дълго време за запечатване и противопожарна защита. За тази цел най-често се използва стъкло с калиева вода. Въпреки че има и други видове водно стъкло, те обикновено не са подходящи като средство за защита срещу влага. Водно стъкло може да се използва и за запечатване или. може да се използва за запечатване на бетонни повърхности. Така нареченото силициране на водното стъкло се появява в порите на използвания строителен материал.

Какво трябва да имате предвид при запечатването

Можете да използвате водно стъкло разредено. Съответното съотношение на смесване зависи, наред с други неща, от абсорбцията на съответния субстрат. Обикновено използвате две части вода и една част водна чаша. В отделни случаи може да се използва и смес от равни пропорции от водно стъкло и вода. Моля, имайте предвид обаче, че уплътнителят трябва да се нанася многократно на интервали от няколко години.