Почистете миксера и го поддържайте чист

Блендерът не само впечатлява със способността си да приготвя вкусни напитки и сосове в най-кратки срокове. Повечето модели се почистват много лесно и се поддържат чисти. Важно е да го почистите веднага след употреба. Понякога двигателят може да се използва за по-задълбочено почистване.

Обикновено е достатъчно просто изплакване

Почти всички смесители са проектирани по такъв начин, че смесителният съд и стойката с технологията са два напълно отделни компонента. Съдът може да бъде отделен от съединителя на двигателя, в който е включен, като просто го издърпате. Контейнерът има режещ нож, който в зависимост от модела и конструкцията може да бъде изваден чрез издърпване или е здраво закотвен.

  • Прочетете също - Как да почистите пода на цех и да го поддържате чист
  • Прочетете още - Поддържане на бутилките чисти и интензивно почистване
  • Прочетете също - тенджерата от неръждаема стомана е изгоряла - почистете внимателно

Естеството на разбъркващото движение на миксера може да се използва в идеалния случай като помощно средство за почистване в допълнение към подготовката. В повечето случаи обаче обикновено изплакване на извадения контейнер е достатъчно като стандартно почистване. Той се държи под гореща вода и се пълни няколко пъти, премества се на въртене и се излива.

Скоростта е ключът

За да поддържате миксера чист и хигиеничен с най-малко усилия, достатъчно е да го изплакнете веднага след употреба. Повечето смесени съставки съдържат много вода и могат лесно да се изплакнат с гореща вода. Ако влакната от плодове или зеленчуци останат на дъното на контейнера и / или режещите ножове, се препоръчва почистване с мотора.

Половината от каната на блендера се пълни с гореща, не вряща вода. Няколко пръски редовен препарат създават мощно почистващо решение. Контейнерът се поставя и се оставя да работи за две до три минути, както при обичайното смесване. След като го отстраните и излеете, всички слепвания и остатъци от влакна трябва да изчезнат.

Елиминирайте бактериите и миризмите

Смесителите могат да имат контейнери от стъкло или пластмаса. И за двете, лимонов сок или лимонов концентрат могат да се използват за по-задълбочено почистване, приблизително на всеки четири седмици. За изсъхнала и упорита мръсотия накисването за няколко часа е най-доброто решение.

За да се неутрализират миризми като подправки като чесън, може да се "смесят" няколко парчета лимонова кора. Когато са напълно смачкани, миризмата изчезва.

Съвети и трикове Не използвайте оцетни продукти за почистване на пластмасови съдове. Ако забележите отлагания или образуване на филми по вътрешните стени на бурканчето на вашия пасатор, избършете повърхностите с кърпа, потопена в лимонов концентрат.