Bullying - сигурен: така че силно укрепвате детето си за спешни случаи

Така че детето ви знае как трябва да се държи при създаването на връзките и неприятните коментари в тормоз, имаме няколко съвета за вас.

На училищния двор често е горещо, посрещайте тук много различни герои. Разбира се, че не всеки. За съжаление, това бързо се превръща в дразнене и дори може да завърши в тормоз. Често децата ще направят демонстрации на енергия и затова да дадат различно дете?.
Жертвите на тормоз могат да бъдат всички. Никое дете не е равномерно преди. Пиените са щастливи да търсят деца, които ги държат по-слаби. Които може да нямат толкова много приятели като другите или предпочитат да се пенсионират и да се справят със себе си като диви за училищния двор. Преди всичко онези, които произхождат от тълпата, за съжаление управляват доста опасност да бъдат маргинализирани.
Ето защо всички родители трябва да се чувстват на децата си за обект на тормоз - от класовете над забавната птица до спортния оръдие. Децата трябва да знаят, че тормозът никога не е добре. Без значение каква форма.
Освен това децата трябва да знаят как най-добре се държат, когато са тормозени или свидетели, като друго дете става жертва. Има съвети в играта.

1. Слушайте внимателно детето си

Деца, които стават жертви на тормоз, показват, че по един или друг начин. Някои деца се отварят и директно на родителите или учителите. Много, но скриват, че те редовно се дразнят и звучат от другите. Но те също така показват променено поведение, например, например, че не искат да ходят на училище или да имат увеличаващи оплаквания като корема и главоболието, което трябва да ги спаси курса до училището.
Също така четете: 8 изречения, които децата искат косвено косвено
Без значение какъв вид разнообразие принадлежи детето ви, наблюдавайте го точно и слушайте внимателно, когато разказва нещо. Отворете го, нека абсолютно извинения и случаите без преценка. Нека да знае, че слушате точно, това е разбиране и там, за да му помогне.
Опитайте се да устоите на желанието да кажете изречения: "така, когато бях в училище, направихме това и тогава това помогна."Това може да накара детето ви да чувства, че не го приемате сериозно със страха и чувствата си.

2. Донесете детето си да получите помощ

Децата учат рано, Петцен се намръщи. Но по отношение на тормоз няма домашни любимци. Който дори жертва или наблюдава как се тормози друго дете, кой трябва да знае, че винаги е добре да кажеш на някого и да получи помощ.
И ако този човек не падне, тогава детето трябва да знае, че е добре да се каже друг човек. Трябва да знае, че трябва да има някой, който да каже на някого, докато нещо се случи. Да знаете толкова много хора знаят, че нищо не се прави повече. Защото това е за съжаление твърде често по-лесният начин.
Тормозът не е дребен и тормоз, страдащи от тяхната роля. При първия вид, родителите, учителите и училищата трябва да реагират, просвещават и последователно.

Също така четете: тормоз в началното училище: е моето детето или жертвата?

3. Изграждане на система за поддръжка

Често има деца, които имат само няколко (училище) приятели и които искат да се пенсионират в училище и искат да направят собственото си нещо, което все повече се превръща в тормоз. От гледна точка на Mobben те са леко жертви, защото често ги срещат сами и по този начин безпомощни.
Точно там трябва да започнете и да научите детето си да търси собствените си спътници. По пътя към училище, в двора или на обяд - най-добрите деца се предпазват от тормоз, когато пътуват до няколко. Защото прагът на инхибиране за мъчителя става по-голям.

4. Говорете над тормоза

По темата за тормоз не трябва да чакате, докато не бъде твърде късно, но проактивно говорете с детето си за това. Попита как е в училище, с когото е приятел или дали има спор в класа или в училищния двор.
Също така четете: от тормоз в училище до CyberMobbing: така че помагате на детето си
Поискайте дали самият дете е вече звучен, раздразнен или маргинализиран, или ако е наблюдаван, как друго дете е дразнещо. Говорете за това как някой чувства, че често е раздразнен от другите, дори ако детето ви няма опит с тормоз дори.
Също така се съберат в ролята на мобилствата. Говорете за това защо той или тя е толкова сериозен към другите. Често самият мъчител има проблеми или страхове, които той или тя иска да покрие това поведение. Помислете дали можете да помогнете на mobber в някакъв вид.

CyberMobbing: Така че защитавате детето си от опасността в мрежата

5. Нека детето ви знае, че е като перфектно

Да се ​​тормозят в самочувствието. Ако човек често казва от другите, че нещо, което предполага, че не е вярно с един, човек започва да вярва в това. Децата са много повлияни. Ако се чувствате като други, са недоволни от тях и ги разграничават, дайте вината за себе си. Понякога те вярват, че заслужават да бъдат лекувани. И това може да има фатални последици.
Затова нека детето ви знае, че е точно така, както е. Покажи му, че го обичаш, приемаш и уважаваш. Това му дава самочувствие да допринесе за мобилността. Ако знаете какво можете, ако приемете себе си, след това направете експеримента за тормоз значително по-малко.

10 табута за родители - никога не казва това за детето ви!

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Сара Глаубах

Също на гофеминин.De:

Силна личност: 7 съвета за това как насърчавате самочувствието на детето си

Самочувствие и усещане за тяло: Това ще научи детето ви (от вас) да обичате себе си