Моделът е заплашен от изнасилване - заради тази снимка

За рекламната снимка на гигант от спортно облекло тя направи нещо, което иначе е много необичайно сред моделите. Тогава тя беше нападната лошо.

Шведският модел Arvida Byström е не само красива млада жена, но и феминистка. Тя обича да поставя под съмнение общите идеали за красота със своите снимки и свои снимки. Така че работата по популяризирането на нова маратонка Adidas й се струваше правилната.

На снимката можете да видите Арвида, красива, тънка, руса, млада жена в бяла дантелена рокля. На пръв поглед картината не изглежда необичайна.

Arvida Byström (@arvidabystrom) е художник, фотограф, модел и кибер сензация. Известна със своята фотография, която поставя под въпрос женствеността и стандартите на пола, използвайки така наречената "момичешка " естетика. SUPERSTAR Bold Women's е в магазините сега.

Публикация, споделена от adidas Originals (@adidasoriginals) на януари. Септември 2017 г. в 12:49 ч

Но ако погледнете отблизо, ще видите, че обувката Arvida, която ще се рекламира, е представена с необръснати крака. Нищо особено за самата манекенка, защото тя отдавна се противопоставя на стандартизирани идеали за красота и се бори за повече самоопределение при жените - също като "носенето " естествената им коса на тялото.

И дори да беше ясно на 26-годишната, че снимката ще предизвика сензация, тя нямаше да очаква подобни негативни отговори и съобщения. "Отвратителни ", "Твърде космати " или "Просто повръщане " бяха безобидни коментари под нейната снимка. Това, което наистина изхвърли модела от релси, бяха съобщения, в които хората я заплашват с насилие.

Ето защо Arvida се обръща към хората, които са я нападнали така в лично съобщение:

"Моята снимка от кампанията @adidasoriginals Superstar получи много неприятни коментари през последната седмица. Аз, здрава, бяла, женствена жена с една единствена "неподходяща " черта, а именно малко косми по краката. Всъщност получих заплахи за изнасилване за това. Дори не мога да си представя какво означава да нямаш всички тези привилегии и пак да се справяш в този свят.
Изпращам ви любов и се опитвам да ви напомня, че не всеки има същите преживявания като човек. Благодаря и за вашата любов, също получих много от нея."

Arvida иска хората да разберат, че всеки може и трябва да взема решения за себе си. Никой не трябва да се подчинява на норма. Никой не трябва да прави нищо, само за да "принадлежи ". И никой не трябва да бъде атакуван, само защото харесва нещо различно от широката публика.