Верижният трион се изключва, когато е топъл - каква може да е причината??

Ако верижният трион често изгасва при работна температура, проблемът често е труден и труден за намиране. Прочетете тази публикация, за да разберете какво може да бъде и какво може да се направи, за да се поправи.

Изследване на основната причина

На първо място, както при всички проблеми с движението и проблеми със стартирането на верижния трион, трябва да се проверят основните неща:

  • Прочетете също - Верижен трион: Поддръжка и грижи
  • Прочетете също - Верижен трион: Проверка и регулиране на смазването на веригата
  • Прочетете също - Веригата наводнена - какво да се прави?
  • проверете старателно свещите
  • проверете и почистете въздушния филтър
  • проверете скоростта на празен ход
  • Проверете сместа
  • заменете старото гориво

В този случай скоростта на празен ход е особено важна. По принцип верижните триони се завъртат малко по-високо, когато са студени, но оборотите на празен ход падат, когато двигателят се загрее. Като подозрение можете да зададете малко по-висока скорост на празен ход (описахме това тук) и да видим дали това решава проблема.

Проблеми с карбуратора

Когато безопасно сте изключили всички проблеми с запалването, подаването на въздух и подаването на гориво, има смисъл да помислите за проблем с карбуратора. Почистването на карбуратора може да помогне, в противен случай е необходима по-подробна проверка

По-специално трябва да се провери и компресията - ако е твърде ниска, очевидно е защо трионът умира. Обикновено компресията се увеличава, когато двигателят се загрее - ако не стане, със сигурност ще има проблем. Такива проблеми обаче могат да бъдат разрешени само чрез професионален ремонт.

Съвети и трикове В по-голямата част от случаите проблемът вероятно е свързан със запалителната свещ. За да бъде на сигурно място, свещта може да се сменя и директно, тъй като това не изисква много усилия. Търсенето на проблеми с карбуратора и измерването на компресията, от друга страна, правят, тъй като трябва да отидете при специализиран търговец на дребно. В много случаи можете да си спестите скъпите разходи за ремонт, ако проблемът е просто проблем, който лесно можете да разрешите сами.