Верижни триони: Същите като проверката на бобината за запалване?

Тези, които обичат сами да ремонтират верижните си триони, понякога ще трябва да проверяват запалителните бобини на верижния трион. Можете да прочетете в тази статия дали и кога това е възможно, от какво имате нужда и какво може да се провери.

Измерете различни бобини за запалване

Не всички запалителни бобини от всички производители могат да бъдат измервани без проблеми, но повечето от тях могат. Получените стойности могат да бъдат различни, в зависимост от верижния трион, в който измервате бобината за запалване, но можете да се ориентирате в порядъка на величината:

  • Прочетете също - Верижен трион: Проверете свещта - така работи
  • Прочетете също - Верижен трион: Проверка и регулиране на смазването на веригата
  • Прочетете също - верижни триони - добре познатите марки
  • Първичните намотки обикновено са в ома диапазон
  • Вторичните намотки обикновено са в диапазона от кило ома
  • кабелът за запалване обикновено също е в килоом диапазон

Може обаче да се случи така, че да са инсталирани бобини за запалване, които имат различна структура, тогава стойностите също са различни или те изобщо вече не могат да бъдат измерени. Това се отнася например за така наречените тиристорни запалвания.

Измервателен уред

За измерване обикновено е достатъчен добър мултицет. Евтините устройства не винаги са наистина подходящи за такива измервателни задачи - при някои неуспешното измерване просто се основава на измервателното устройство, а не на самата запалителна бобина.

Процедура за изследване

За да се запази подходът в ума на изпита, човек трябва само да осъзнае, че бобецът на запалване всъщност е от принципа на много прост трансформатор, теченията от основната гнезда.

Различните стойности (област Ohm / kilohm) на двете намотки се обясняват от броя на намотките и дебелината на проводника (по-дебел в основната намотка, по-малко намотки).

Ако измерването противоречи на безкрайност, обикновено може да излезе от кабелна почивка (или устройството за запалване не може да бъде измерено, това е втората възможност)

Съвети и трикове Ако нямате опит с такива произведения или нямате достатъчно основни познания от областта на електротехниката, по-добре да оставяте такива измервания на специалистите в областта.