Дезинфекцирайте маски за устата: това е правилно,

В настоящата ситуация вече има задължение за маски в много части на Германия. Казваме ви как да дезинфекцирате защитните си маски за устата.

Повечето федерални щати вече са въвели маска. Това обикновено е валидно за обществен транспорт и влизане в магазини. Останалите федерални държави трябва да следват скоро (щанд 22.04.2020). Не на последно място, много хора вече са зашити или купиха маски за тъкани.
Маските тъкани намаляват предимно риска от инфекция за собствената си среда. Дори хората, които не показват симптоми, вече могат да бъдат заразени и несъзнателно пренасочват патогените.
Когато говорим, кашлица или кихане, капчиците могат да летят до два метра и да се придържат към повърхности. Маската за тъкани може да предотврати това и по този начин да се защити околната среда пред заразяването.
Въпреки това, маската също може да се предпази от смазочни инфекции в устата и носа.
Въпреки това, така че маските маски да могат ефективно да ви предпазват и вашата среда, те трябва да бъдат добре износени и редовно дезинфекцирани. Казваме ви какво трябва да обърнете внимание.

ОПАСНОСТ: Ако в тази статия е реч в тази статия, имаме предвид защитата на тъканта на устата, сега също известна като маски за общността. Не става дума за хирургични маски за лице. Те са направени за едно износване и трябва да се изхвърлят след употреба. Не става дума за така наречените FFP маски. Това са респиратори, които филтрират частици от въздуха. Те понякога могат да бъдат използвани повторно, но след това трябва да се почистват в съответствие с инструкциите за употреба.

Научете повече: Да си купите маски: където ги получавате и как ги носите правилно

Колко често трябва да се дезинфекцира маската за устата?

Когато носите, маскирайте маски, изработени от тъкани, напълно навлажнени напълно. Най-късно, ако това е така, трябва да поставите нова маска и старата пратка или измиване. Disinfect. Овлажняващ устата губи защитния си ефект. Следователно на ден се препоръчват две до три промени в маската.
Не е достатъчно да се закачи маската за сушене. Коронавиренът не е убит. Следователно редовното измиване и дезинфекция е от съществено значение.
Който има маска, разбира се, не може да се измие и да изсъхне три пъти на ден. Но има и методи за дезинфекция на маската, която може да бъде реализирана много по-бърза.

Четене Съвет: Шиене на устата за уста: Колко безопасни са DIY маски?

Дезинфекцирайте маски за маски: 1 Измийте

Първият метод за дезинфекция на маска маска, изработена от тъкан, тя трябва да бъде измита. Избира програма за готвене и измийте маската поне при 60 градуса.
Не използва програма за еко. В този случай екологично чист се измива чрез ниски температури. Дори ако са избирани 60 градуса в програмата ECO, машината измива само толкова чиста, колкото и на 60 градуса, но всъщност не достига 60 градуса.

В допълнение, използвайте пълна миеща среда, която съдържа избелване. Това има по-добър дезинфекционен ефект от други детергенти.
След измиване трябва да изсушите маската в сушилнята. Най-добре и при най-високата температура, тъканта и сушилнята позволяват. Ако това не е възможно, маските също могат да бъдат изсушени на слънце. Но тогава трябва да се нагрявате горещо.

Четене Съвет: Пералня Дезинфекция: Ето как става хигиенично

Дезинфекцирайте маски за уста: 2 ютия

Ако трябва да върви бързо, може да се бога с маскиране на устата с горещо гладене, за да дезинфекцират. Памукът може да бъде изгладен на най-високо ниво. Това съответства на около 165 до 220 градуса.
След това обаче обърнете внимание, че наистина загрявате цялата маска чрез гладене. Всеки шев, цялата тъкан, всяка извивка и лентите трябва да бъдат дезинфекцирани. Те са не само силни, но и дълго.

Дезинфекцирайте маски за уста: 3 Печете

Ако нямате време да приспособите пералната машина за всяка маска, вашите предпазители могат също да дезинфекцират устата ви във фурната. Вирусолог проф. Д-р. Christian Drosten препоръча да се пекат маските на 70 до 80 градуса в продължение на 30 минути в подкаста си.
Въпреки това, той гарантира, че маските не са една над другата, но рамо до рамо на листа и че фурната е предварително озаглавена.

Дезинфекцирайте маски за уста: 4 Кук

Ако не искате да се справите с пералната машина заради маска, можете също да вземете ръчното измиване. Поне за условно ръчно пране, защото, разбира се, не трябва да вярвате в горещата вода. Загрейте саксия с гореща вода на печката и оставете маската да кипи в нея. С термометър за барбекю можете да проверите температурата.
Ако искате да отидете в безопасност, маската веднъж проклина маската много старателно и много гореща.

ВНИМАНИЕ: Дезинфекцирайте маска в микровълновата фурна

Също така се дава на върха за дезинфекциране на маски в микровълновата печка. Тук обаче внимавайте. Това би било възможно при достатъчно висока мощност и продължителност, но много от маските тъкани съдържат метална скоба. Те не могат да бъдат лекувани в микровълновата печка. В най-лошия случай маската (и микровълновата фурна) улавя огън.

ВНИМАНИЕ: Не забравяйте хигиенните правила

Защитата на носа на устата се използва предимно за разпространение на коронавируса. Тя не защитава достатъчно собствена инфекция.

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Justin Amaral