Шевната машина прескача шевовете - каква е причината?

Обикновено се очаква чист и напълно равномерен резултат от шевната машина. Прочетете нашата статия, за да разберете какво причинява шевната машина да прескача шевовете и какви проблеми могат да бъдат отговорни за това.

Причини за липсващи шевове

Причината за пропускането на шевовете на шевната машина не е задължително да е сериозен проблем или механичен дефект в шевната машина. Много малки и съвсем прости причини също могат да се разглеждат като задействащи фактори:

  • Прочетете също - шевната машина е блокирана - каква е причината?
  • Прочетете също - Шевна машина: счупена игла - какво да правя?
  • Прочетете също - Прекъсвания на горната нишка на шевната машина - каква е причината?
  • Проблеми с иглата
  • неподходящ избор на игла (размер, тип игла)
  • Проблеми с плата
  • Проблеми с нишката
  • Проблеми със заплитането на нишката на калерчето
  • Проблеми с опъването на шева

И тук - както често се случва с шевните машини - можете да видите, че дори малки причини, за които дори не мислите, могат да създадат проблем. Това е така, защото шевната машина има голям брой малки, движещи се части, които трябва да работят заедно гладко. Ако една част не работи правилно, това често засяга функцията на всички останали части. Проблемите в детайли:

Проблеми с иглата

На първо място, това, което много често се случва е, че иглата просто е станала тъпа. С много игли можете да шиете около 6 часа като ориентир. След това много игли често са толкова тъпи, че вече не работят правилно. Но това от своя страна винаги зависи малко от тъканите, които се опитвате да шиете.

Иглата също може да се огъне много лесно. На пръв поглед често не можете да видите това ясно. Дори незначителни отклонения могат да означават, че шевната машина вече не шие.

За да сте на сигурно място, просто сменете иглата веднъж и вижте дали това решава проблема. Също така проверете дали иглата е правилно прикрепена: Натиснете я нагоре докрай и проверете дали плоската страна на буталото на иглата е насочена назад. И обратно, ако монтирате иглата малко по-надолу, т.е.по-близо до плата, проблемът може да бъде решен.

Проблеми с избора на игла

Разбира се, също е възможно видът и размерът на иглата да не съвпадат точно. Ако тъканта е много твърда или твърда, по-добре е да използвате дънкови игли. Ако шиете еластични трикотажни тъкани, трябва да изберете трикотажна игла.

Също така, винаги се уверете, че сте избрали правилния размер на иглата - ако тя не пасва на плата, машината понякога може да пропусне и шевовете .

Проблеми с нишката

В редки случаи конецът, който използвате, може да не е съвместим с плата, който шиете. Това не е така често, но може да се случи. Ако се съмнявате, опитайте да шиете с така наречената "цялата канализация ". Ако след това работи, вие сте открили причината за проблема.

Може да възникне друг проблем (както често се случва), ако нишката не е вдяната правилно. Това може да е случаят с горната нишка, но нишката на калерчето или калерчето също могат да представляват проблем. Проверете всичко тук добре, особено ако установите, че нишката на калерчето лесно се заплита. Това може да накара машината да пропусне шевовете.

Винаги трябва винаги да проверявате за кратко опъването на конеца, тъй като това също може да доведе до голямо разнообразие от проблеми.

Съвети и трикове В по-голямата част от случаите причините за проблемите се търсят в такива дребни неща. Шевните машини са скъпи качествени продукти, но и много чувствителни поради фината си механична функционалност. От друга страна, дефектите са доста редки.