Свалете маскиращата лента правилно след боядисване

Нищо не е по-досадно от съсипването на усилията и работата след боядисване с последната малка работна стъпка. Дори и да звучи като малко нещо, правилното вмъкване и най-вече премахването на маскираща лента е от решаващо значение за крайния резултат. И с малко ощипване ръбовете стават особено точни.

Видове маскираща лента

Изобретяването на маскиращата лента е като квадратура на кръг. Произхождайки от основната идея на германски фармацевт, който е изобретил предшественика на днешния Leukoplast през 1901 г., американски инженер разработва маскиращата лента през 1925 г. Междувременно са се утвърдили различни видове креп на художника, които преди всичко имат едно общо свойство. Маскиращата лента не залепва твърде силно и в същото време се опитва да осигури възможно най-добрия ръб на покритието. Предлагат се следните видове маскираща лента:

  • Прочетете също - Правилно маскиране при боядисване на стени
  • Прочетете също - нарисувайте дълбок грунд върху боя
  • Прочетете също - Боядисване на прав ръб към тавана по метод
  • Креп
  • Високо крепче
  • Лента на художника
  • Плосък креп

В допълнение, стандартната ширина е 19 милиметра, изключително широките ленти са тридесет милиметра. Някои производители и дилъри предлагат и ширина от 25, 38, 50 и 75 милиметра.

Нанесете тиксо и запечатайте

При нанасяне правилната последователност трябва да бъде съгласувана с процедурата за боядисване. Ако маскиращата лента се нанася върху прясно боядисани и изсушени повърхности при второ нанасяне, тя трябва да се натиска само леко и, ако е възможно, да не се разтяга.
За да се затворят неравномерните изпъкналости на крепа, може да се нанесе малко боя като топче по ръба на лентата към повърхността на четката. Преди действителното боядисване трябва да изсъхне, за да образува бариера срещу подбиване на боята. В отслабена форма този трик работи и с простия грунд по ръба с по-късен цвят на повърхността. Не започвайте да рисувате, докато не изсъхне.

Отлепете и отстранете маскиращата лента

След като рисуването приключи, идва големият момент. Маскиращата лента се отлепва. Теоретично това вече е възможно, ако все още се работи върху вътрешната повърхност на четките повърхности.

Крепът се отлепва бавно и равномерно от все още мократа боя. Идеален е ъгъл на изтегляне от около 45 до 60 градуса. Лентата се изтегля леко от ръба на покритието.

Съвети и трикове По принцип се препоръчва отстраняване от горе до долу. Когато отлепите прекъсваните секции, поставете страницата, обърната от покритата повърхност в "ъгловата дръжка".