След признаване на фалит: Ян Лейк прибира 1 милион евро

Само тази седмица бившата звезда на BTN Ян Лейк призна, че е напълно счупен. Сега той събира дарения за създаване на организация.

Във вторник бившият актьор "Берлин - Ден и нощ" Ян Лейк публикува емоционална история в Instagram, в която призна много за феновете си. А именно, че е дълбоко във финансова криза и данъчната служба 250.Дължи 000 евро.
"Напълно съм се счупил, ще вляза в частен фалит", призна диджеят на своите последователи. Години наред той живееше в лукс, но сега всичките му пари са изразходвани. Но освен високите си дългове, Лейк има и отрицателно въздействие върху здравето му. Той страда от депресия и прегаряне.
Във видеото: Звездата от BTN Ян Лейк е счупен: Толкова е зле за него

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

Сега Ян Лейк събира дарения в мрежата

Съвсем отворен и неподправен, 34-годишният говорил в историята на Instagram за психичното му здраве. Беше изгорен и се биеше с вътрешните си демони всеки ден. И тъй като знае, че той не е единственото нещо, което е като, той би искал да сложи нов проект на краката.
"Kirmeskopf" се казва, че е организация според Leyk, която трябва да помогне за засегнатата с "свръхчувствителност, депресия, изгаряне, тревожно разстройство и панически атаки" t. За това актьорът започна страница за набиране на средства, на която той събира дарения.
Той вече има над 16 години.000 евро събрани - но целта му е много по-висока: според сайта за дарения, Leyk е разделил един милион евро. „С вашето дарение вие ​​не само ми помагате, но в крайна сметка над 20 милиона души в Германия, които страдат от психични заболявания“, пише той за проекта.

Мнозина питат: къде всъщност се оказват даренията??

Ян Лейк обяви проекта "Kirmeskopf " в Instagram и веднага получи голяма подкрепа. Много хора коментираха, че самите те имат "справедлива глава " и че екшънът е страхотен. Но тези, които не са засегнати, също искат да дарят и да помогнат за изваждането на проекта.
Но има и отрицателна обратна връзка. Във Facebook някои потребители изразяват своите съмнения относно кампанията за набиране на средства. Потребител пише: "За какво точно ще се използват даренията за сега?? За да уредите данъчните си задължения или 100% за несъществуваща организация за помощ?"
Въпросът къде свършват даренията е въпрос, който много хора задават в коментарите. Някои дори обвиняват Лейк директно в неправилна игра. Потребител казва: "Да, това е ясно... Първо фалирайте и след това внезапно подайте апел за дарения от 1 милион евро. Каква кражба на пари!"