Естественият камък може да бъде обработен само с големи усилия

Естественият камък може да се проведе лъскав и без прах чрез полиране. Петна и обезцветяване могат да бъдат отстранени само от примки, освен ако не са проникнали твърде дълбоко в каменното вещество. В откритата площ, дължаща се на изветрящия се естествен камък, може да бъде ремонтиран със синтетична смола или каменна подмяна.

Половин годишен полски

Естественият камък може да се работи само. Привлекателността и външността се получават предимно чрез постоянни грижи и разумно лечение. Чуждестранните вещества в течната консистенция се отстраняват незабавно, за да се предотврати образуването и отстраняването на петна предварително. Когато е бил лекуван естествен камък, той обикновено позволява малко по-дълго време, преди веществата да проникнат в него.

  • Също така прочетете - естественият камък не може да се боя, но засилва
  • Прочетете още - силиконът може да бъде обработен с голямо внимание с естествен камък без никакви проблеми
  • Прочетете още - Минерална мазилка от естествен камък

Класическият метод за обновяване е полирането, при което натрупаният прах се отстранява от повърхността. При почистване на плочи от естествен камък винаги се препоръчват кръгови и полиращи движения. По този начин могат да се отстранят и леки драскотини по повърхността.

Поправете повредата

В случай на повреди като дълбоки драскотини или пукнатини, само трудоемкото и скъпо шлайфане на естествен камък ще помогне. В случай на повреда като прекъсвания или счупени ъгли и ръбове са възможни три метода за ремонт:

  • Поставете резервни части
  • Напълнете с заместител за камък
  • Пълнеж с прозрачна или цветна синтетична смола

Професионалните методи продължават по-дълго

Специфичните свойства на естествения камък могат да бъдат отслабени, подчертани и подчертани с масла за грижа и емулсии. Най-независимите и професионални съвети дават каменоделците.

Професионален метод за обработка е кристализация с флуоросиликати. По този начин може да се постигне импрегниране, което освен защитната функция създава и по-висок гланц. Цветните частици също могат да се използват за задълбочаване на оригиналния цвят и текстура.

Патина, която не се отстранява, развива самозащита

Твърде честата обработка на естествения камък има ефект върху някои, особено на открито
Видовете естествен камък са контрапродуктивни. С течение на годините каменните повърхности развиват патина, която осигурява естествена защита. Това образуване на патина не трябва да се унищожава, ако не е зона за използване, а декоративна зона.

Съвети и трикове Защитете естествения си камък от груби замърсявания и по принцип винаги го поддържайте чист. След това в повечето случаи се прави изрична работа.