естествен камък като травертин уплътнение или импрегниране

Травертинът е висококачествен естествен камък, който трябва да бъде правилно запечатан или импрегниран за дълъг експлоатационен живот. Имате няколко възможности да го направите дълготраен, да го използвате в къщата и да го запазите правилно.

Използването на травертин на закрито или на открито

Има много повърхности, изработени от естествен камък, които след това трябва да бъдат запечатани съответно както на закрито, така и на открито. Например, можете да имате вградени подове, плот или всякакви други повърхности, изработени от естествен камък. Във всеки случай има смисъл достатъчна обработка на повърхността като защита срещу външни влияния. Повърхностите могат да бъдат импрегнирани, както и запечатани. Това ви дава редица предимства:

  • Прочетете също - запечатване или импрегниране на естествен камък и за какво да внимавате
  • Прочетете също - запечатване на естествен камък под душа или не
  • Прочетете също - запечатване или пребоядисване на естествен камък чрез лакиране
  • постоянна защита на повърхността от естествен камък
  • Защита срещу влияния на околната среда или метеорологични условия (външна площ)
  • много по-лесно за почистване
  • гладка и лъскава повърхност

Как може да бъде защитен естествен камък като травертин

Процедурата е една и съща, независимо дали камъкът ще бъде запечатан или импрегниран. Определено трябва да премахнете всякакви замърсявания от повърхността и да го направите възможно най-старателно. В крайна сметка уплътнението не трябва да запазва мръсотията. Ако повърхностите са от външната страна, трябва също така да се уверите, че мъховете и плевелите са били старателно отстранени, преди каменните повърхности да бъдат почистени и окончателно запечатани. Ако трябва да се използва пломба навън, трябва също така да се уверите, че външната температура е достатъчно висока и че времето е безопасно, без да се отчита дъжд по време на пломбата.

Последната подготовка преди запечатване

Уверете се, че каменната повърхност е добре почистена и преди всичко изсъхнала, преди да нанесете уплътнител. Подгответе всички необходими инструменти и следвайте инструкциите, предоставени от съответния производител на уплътнителя, за да постигнете перфектен резултат. Продуктът се нанася предимно с четка. Обикновено запечатването трябва да се извършва на няколко слоя, между които също може да има време за изсъхване. Преди всичко се уверете, че използваното уплътнение е подходящо за травертина.

Импрегниране вместо запечатване

Вместо печат, те също могат да направят импрегниране, което обикновено трябва да бъде подновено след няколко години, за да се осигури постоянна защита на настилката.