Нервно чувство: какво да правя, ако вълна драскотини?

Въпреки че вълната е голям материал, който се затопля чудесно, той може да бъде доста досаден. Тогава, ако това чувство на надраскване не спира и тя идва над желанието просто да премахне пуловер и да се разпорежда с него! Но това не е необходимо, защото надраскаща вълна, която получавате меки с прости средства отново меки. И след това отново се влюбва в красивото си облекло отново.

Вълна с шампоан отново се мек

Ако вълната се надраска, помага в много случаи ръчното измиване на плата веднъж - с шампоан като „добавка за баня“. Изберете мек шампоан за коса, за предпочитане за бебета. И използвайте само вода с температура 30 градуса или по-ниска.

  • Прочетете още - Вълнени драскотини: Замразяването е правилното средство?
  • Прочетете също - Вълна, която не сърби: Има ли такова нещо изобщо??
  • Прочетете също - вълната от алпака е надраскана? Изчистваме предразсъдъците

Като алтернатива можете да използвате балсам за коса или балсам. В средата не трябва да се включват само протеази, тъй като тези ензими разграждат протеините и могат да унищожат вълнените влакна.

Без седалка: залепете вълна във фризера

Друг вътрешен съвет срещу надраскана вълна е да охладите добре тъканта. За целта поставете дрехата в чанта и я поставете във фризера или фризера.

През зимата, когато температурите спаднат под 0 градуса, просто закачете вълната навън на чист въздух, за да може да се замразява за една нощ. Ако вашата дреха е направена от ангора, вероятно ще очаквате с нетърпение факта, че след това тя пуска по-малко коса.

Или: просто сложете нещо под него!

Може би е достатъчно просто да носите тънък, неподраскан парче под вълнения пуловер. И накрая, има и деликатни памучни ризи с дълги ръкави, които осигуряват отлична защита за вашата чувствителна кожа и в същото време не възпрепятстват обмена на въздух и влага.

Може би имате алергия?

Ако вълната постоянно драска кожата ви и не можете да намерите противоотрова, това може да се дължи и на алергия. Прокарайте ръцете си по вълната веднъж: Ако и тук влакната се почувстват драскотини, значи просто сте хванали упорита тъкан.

Ако обаче откриете, че повърхността е мека и удобна под ръцете ви, теорията за алергията към вълната е много близка. И в този случай може да е полезно да издърпате парче дреха отдолу, в противен случай ще трябва да се разделите с вълнения си материал.

Съвети и трикове Никога не накисвайте вълната си твърде дълго. Извадете дрехите от водната баня с две ръце, така че напоената материя да не се изкриви. И: Изплакнете добре шампоана и балсама за коса с прясна, течаща вода и малко оцет.