Нов обложник: разходи за материали и монтаж

В зависимост от оборудването, обхватите могат да бъдат много скъпа покупка. За тази цел трябва да бъдат инсталирани достатъчно прозорци на покрива, като всекидневна, трябва да бъдат инсталирани достатъчно много прозорци на покрива. С колко покривни прозорци трябва да очаквате, и какви разходи могат да бъдат направени за прозореца на покрива, ще разберете подробно в този пост.

Проба

В нашия пример за модел, ръчно управляван сгъващ се люлка прозорец, закупен от покриващия, и включително алуминиева кодираща рамка, монтирана в покрива. Покривът е покрит със звукови покриви. Нашият покривен прозорец трябва да бъде висок 850 x 1450 mm и са инсталирани вдлъбнати. За това той е снабден с ръчен външен ролков затвор.

 • Също така прочетете - описание на производителността при цената на прозорците на прозорците
 • Също така четете - Сменете прозорците на покрива: възникват разходи?
 • Също така прочетете - инсталирайте прозорците на покрива: направляващи стойности за цената
Компонентна цена
Skilight 568 EUR
Заграждение 255 EUR
Втвърдяване 330 EUR
Обща цена (вкл. Инсталация) 1.153 EUR
Съвети подробности за избраните прозорци, които сме избрали и оборудването може да бъде намерено в тази спецификация.

Забележка

Обърнете внимание, че нашата платка е просто един отличен пример за покривен прозорец, който е закупен от покривалото и е инсталиран. В зависимост от производителя, от версията на прозореца и местните условия във вашия дом цените на обхватът и инсталацията могат да бъдат значително различни. Особено с благоприятни източници на доставка за вашия прозорец, например с прозорци от Полша, цените на прозореца могат да бъдат частично до 20% по-ниски, но често трябва да плащате повече за доставка и монтаж.

Общ

Когато е инсталиран, прозорецът на покрива трябва да бъде запечатан както отвън, така и свързано със съществуващата топлоизолация и здраво и плътно свързана с пароната бариера. Отвън връзката с покрива обикновено се случва с покривна рамка, която може да бъде направена от различен материал. Връзката в интериора се извършва чрез херметична връзка с бариерата на парите и безцелната връзка с топлоизолацията. В зоната на прозореца на покрива е особено важно да се работи много точно - когато се появяват топлинни мостове в зоната на прозорците, в зоната на покрива може да бъде застрашена тежка влага, последваща форма в изолационния слой. Тези щети често не са незабавно разпознаваеми и следователно всички по-опасни.

Подходящ размер на прозореца и според държавното планиране

Също така за броя на необходимите покривни прозорци и правилния размер на прозореца има разпоредби в Германия. Може да се използва както държавните условия, така и на DIN. Според реда на държавния план, размерът на светлинните повърхности в една стая трябва да бъде най-малко 8% (в някои федерални държави и 10%) от етажа на стаята.

Подходящ размер на прозореца според DIN

След като DIN се издърпва ширината на помещението за проектиране на повърхностите на прозореца. Ширината на всички съществуващи покривни прозорци заедно трябва да бъде около 55% от пространствената ширина. Ширината на пространството винаги е по-дългата страна на стаята. Този метод често осигурява донякъде по-ниски стойности от стойностите на областта на държавните договорености, но могат да се използват добре за сближаване. Наклонени прозорци също позволяват повече светлина в стаята като вертикален прозорец и също води до по-добра вентилация.

Ценови разлики в прозореца на покрива

Windows

Разбира се, прозорците на покрива имат различни разходи, зависещи от размерите. С една и съща версия, цената на обхватът може да бъде значително различна в зависимост от размера, тъй като таблицата по-долу показва:

Размер на прозореца Цена
850 x 1450 Ок. 520 - 720 EUR
600 x 860 Ок. 350 - 470 EUR
1140 x 2010 Ок. 780 - 1.170 EUR

Единични размери, които са натурализирани като "стандартни измерения", и често изискват или планират, понякога могат да бъдат малко по-евтини от други, около същия размер. Това е така, защото тези прозорци често се произвеждат от много производители "на склад" и по този начин причиняват по-малко производствени разходи. В допълнение към размера на прозореца, обаче, изпълнението и оборудването на прозореца играят важна роля. Това включва:

 • Материал на рамката (дърво, пластмаса, дървена пластмаса)
 • Механизъм на прозорци (фиксиран, сгъваем прозорец, люлка прозорец, сгъване на прозорци, електрическа работа) и преди всичко
 • Качество на остъкляване (U-стойност, стъклени свойства)

Windows

Покривните прозорци често са изработени от дърво, често снабдени с допълнителна термична барел, която трябва да направи по-добра изолация на възможно най-добрата рамка. В следващата таблица имаме противоположни разлики в различните изолационни материали веднъж (с идентична версия на прозореца).

Цена на прозореца
PVC-U, термично изолирани 520 - 710 EUR
дърво 590 - 810 EUR
Дърво, термично изолирана фабрика 570 - 780 EUR
Дървесна пластмаса 590 - 815 EUR
Дървена пластмаса с допълнителна изолационна рамка 650 - 880 EUR

Качество на остъкляването

Стъклопазването на прозореца се различава главно от U-стойността на прозорците. Но има и специални стъклени свойства, като намаляване на слънчевата светлина или защита от градинки. Сравнете в нашата таблица по-долу:

Изпълнение на стъкло цената
Многофункционално изолационно стъкло, U-стойност 0.9, слънце и защита на градузина (пример за шаблон) 520 - 710 EUR
Без защита от слънце и градушка 470 - 650 EUR
Само слънцезащитен крем 510 - 700 EUR
GL. Windows като модел, U-стойност 1.1 470 - 650 EUR
GL. Windows като модел, U-стойност 0.8 530 - 730 EUR
GL. Windows като модел, U-стойност 0.6 570 - 780 EUR
GL. Прозорец като модели, обща енергийна пропускливост по-малка от 25 (проба: 25 - 35) 540 - 740 EUR

Цена на аксесоарите

Разбира се, цената на аксесоарите винаги се основава на размерите на прозореца. Свързани с прозореца на модела (850 x 1.450 mm) Можете да излезете от следните насочени цени за аксесоари:

Допълнително оборудване за нашата прозоречна цена
Интериор 90 - 130 евро за прозореца на модела
Дървена или пластмасова дъска 30 см ширина 170 - 230 евро за нашия прозорец на модела
Защита на насекомите Rollo 100 - 130 евро за прозореца на нашия модел
Затъмнение 90 - 130 евро за прозореца на модела

Точкови фактори

 • Средни U-стойности (за прозорци на покрива обикновено 1.0 или 1.1 w / (m · k))
 • Механична работа
 • Прозорец в "стандартната мярка"

Конвертиране на фактори

 • Електрическа работа и контрол
 • Допълнителни защитни свойства на стъклото (защита от слънцето, защита от градузина)
 • Висококачествени версии на прозореца
 • Аксесоари към прозореца

Възможности за спестяване чрез самостоятелна конструкция или собствен принос

Инсталирането на прозореца на покрива изисква много опит и опит. Дори най-малките грешки по време на инсталацията могат да доведат до най-тежкото увреждане на прозореца и в цялото покривно пространство (увреждане на влажността, образуването на термичен мост, последваща форма на плесен). Разбира се, спешно се оповестява самозавод.

напредък

За подмяната на стари разклонение, но също така и за съответно енергоспестяваща експанзия на покривния етаж са многобройни субсидии. Информация за възможните промоции и как да се отразят разходите за работа в данъка върху доходите в нашия общ преглед на промоцията.

Съвети и трикове Уверете се, че сравните цените на покривните прозорци и не забравяйте да направите няколко оферти. Преди всичко, с прозорци на покрива от Полша, смятате, че може да е трудно да се прилагат гаранционни претенции и винаги да обръща внимание на допълнителните разходи (доставка, инсталация).