Залепване на ново уплътнение на хладилника: инструкции за ремонт

Ако уплътнението на хладилника вече не държи здраво, то вече не си върши работата. Той е там, за да поддържа студа отвътре и топлината отвън. Тъй като се счупва, става твърде топло в хладилника, образува се повече конденз и рискът от плесен се увеличава. Освен това храната не трае твърде дълго, докато консумацията на енергия дори се увеличава. Премахването на старите пломби и залепването на нови решава проблема по рентабилен начин.

Трудно ли е да залепите ново уплътнение на хладилника?

Не е нужно да сте особено опитен майстор, за да залепите ново уплътнение на хладилника. По принцип всеки, който няма две леви ръце, може да свърши тази работа. Също така за този ремонт са необходими много малко материали, така че можете да се измъкнете евтино.

Така че можем да направим следното заключение: Струва си да направите тази работа, за да запазите стария хладилник с малко усилия. Следващите инструкции ще ви помогнат да изпълните успешно мини-проекта.

Ако уплътнението на хладилника се е отлепило, но не е поресто или счупено, дори не е необходимо да го подменяте напълно. След това можете да оставите първата част от инструкциите и просто да залепите отново това, което има.

Как да смените уплътнението на хладилника

    Топла вода

    • Течност за почистване
    • Етанол
    • Супер лепило с четка
  • Чист парцал без власинки
  • Ново уплътнение на хладилника

1. Отлепете старото уплътнение на хладилника

Първо, отлепете напълно старото уплътнение на хладилника. Почиствайте лепилните повърхности с топла вода и течност за миене или алтернативно с универсален почистващ препарат. След това обезмаслете повърхността с чист алкохол. Алкохолът ще разтвори и последната част от лепилото.

2. Залепете новото уплътнение на хладилника

В следващата стъпка вече можете да залепите новото уплътнение на хладилника. За да направите това, нанесете лепилото върху повърхността, която трябва да залепите, т.е. там, където преди това е било старото уплътнение. Нанесете продукта много тънко, но равномерно.Продължете стъпка по стъпка.

3. Натиснете върху новия печат

След като покриете няколко сантиметра с лепило, натиснете здраво новото уплътнение на мястото му. Трябва да издържи малко повече от минута, след което да лекува следващите няколко сантиметра. Внимание: суперлепилото се втвърдява бързо!

4-ти. Затворете отново хладилника

Преди да затворите вратата на хладилника, проверете за остатъци от суперлепило по повърхностите. Те трябва или да изсъхнат, или да си отидат, преди да затворите вратата за първи път.

Съвети и трикове Не отваряйте хладилника отново, докато не изсъхне за около 15 минути, за да не разкъсате всичко отворено отново.