Новото проучване заема: до 25 чаши кафе през деня не ни повреди

Новото британско проучване доказва, че дори потреблението на висока кафе до 25 чаши на ден няма отрицателен ефект върху сърдечно-съдовата система. Какво стои зад него?

Който обича да пие много кафе, със сигурност е било попитано дали не е твърде много. Но сега британското проучване дава всичко ясно. Според учените от университета Queen Mary в Лондон, високото кафе потребление не е вредно за сърдечно-съдовата система. Така че дори до 25 чаши на ден са безвредни.

По-конкретно, учените изследват влиянието на консумацията на кафе на артериите и могат да причинят повишено кафе на усилвател. Последиците от втвърдяване на артериите могат да бъдат повишен риск от инфаркт или инсулт.
Като цяло учените анализирани данни от 8.412 британски мъже и жени, със средна възраст от 61 години. Тя раздели темите в три групи. Група 1 пие по-малко от чаша кафе на ден, група 2 един до три и група 3 консумира повече от три чаши кафе ежедневно. Всички участници бяха изследвани по време на проучването чрез MRT-Hochzscans и инфрачервени импулсни тестове.

Резултатите трябва да се ползват с повишено внимание

Покажете резултатите: дали темите пият много или малко кафе, не може да се открие повишено укрепване на Атерията.
Въпреки приятните резултати от проучването, вие все още се радвате с повишено внимание. Инвестира само един аспект на сърдечно-съдовото здраве. Изследователите разглеждат само връзката между запек на кафето и артериал. Други сърдечно-съдови ефекти не бяха разгледани. В допълнение, потреблението на кафе на "multidrinker" беше в проучването средно "само" 5 чаши на ден.